Urșii de la Grădina Zoologică din Chișinău vor avea o volieră nouă. Costul proiectului este de 7,5 milioane de lei

DSC_3302

În acest an, la Grădina Zoologică din capitală va fi amenajată o nouă volieră pentru urșii bruni, pentru a putea oferi condiții mai aproape de habitatul lor natural și un spațiu mai extins pentru animale.

Proiectul a fost realizat de Î.M. Institutul de Proiectări „ChișinăuProiect”, iar costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 7,5 milioane de lei.

Voliera nouă va avea o suprafață cu 6000 de metri pătrați, mai mare decât aceea care există în prezent la Grădina Zoologică pentru urși (cuști de 30 metri pătrați).

Proiectul prevede îngrădirea unui teren: cu copaci și altă vegetație, acces la sursă de apă, unde animalele sălbatice vor avea condiții mai apropiate de habitatul lor natural. De asemenea, este prevăzută și o încăpere pentru iernarea urșilor.

Lucrările propriu-zise pe teren au început în săptămâna curentă, prin amenajarea landșaftului, iar termenul de finalizare a proiectului este stabilit pentru luna octombrie, 2019. Intervențiile cu utilizarea tehnicii speciale vor fi executate pe timp de noapte, de vreme ce ziua Grădina Zoologică are program pentru vizitatori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente