Redacția Washington Post îndeamnă administrația Trump să nu cadă pradă tacticilor lui Plahotniuc

Capture

Un editorial a echipei publicației, Washington Post, a fost dedicat Moldovei. În el autorii sugerează administrației Trump să nu cadă pradă tacticilor liderului PD, Vlad Plahotniuc, de a-i atrage de partea lor, prin deciziile de ultimă oră cu privire la noul teren al Ambasadei SUA și decizia de mutare a ambasadei Moldovei de la Tel-Aviv la Ierusalim.

Editorialul explică situația politică din Moldova, în contextul unor schimbări în regiune cum ar fi arestarea lui Liviu Dragnea, alegere în Slovacia a unui președinte reformator dar și demonstrațiile din Praga împotriva prim-ministrului Ceh, Andrej Babis, și el, având importante afaceri.

„Strategia lui Plahotniuc de a păstra poziția depinde în totalitate de a convince Washingtonul că este pro-vest. Lobbiștii săi, angajați în Washington, vor să-l arate drept anti-rus, chiar dacă el a încercat să ajungă la o înțelegere cu pro-rușii socialiști. Marți, într-o încercare disperată de a câștiga favorul administrației Trump, guvernul pe care îl conduce (unul din guverne) a declarat că va muta ambasada Moldovei din Israel la Ierusalim și de a oferi un teren dintr-o locație ultracentrală pentru noua ambasadă a Statelor Unite.

Administrația Trump nu ar trebui să fie amăgită de așa tactici”, se concluzionează în editorialul publicației.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente