(foto) Preot din Călărași: „Când vă zic să veniți la Sfânta Liturghie, îmi spuneți că vă dor picioarele, dar aici dormiți ca leii toată ziua la soare”

oameni protest

Ieri, preotul Dumitru Rusu, care slujește la biserica Sfânta Cuvioasa Paraschiva din orașul Călărași, fiind în treacăt la Mitropolia Basarabiei, a observat zeci de concetățeni de ai săi, care de câteva zile protestează în corturi pe lângă principalele instituții de stat.

Slujitorul bisericii a rămas nemulțumit de atitudinea protestatarilor și murdăria care rămâne în urma lor, și a publicat un mesaj pe una dintre rețelele de socializare, unde i-a comparat pe aceștia cu niște lenoși.

„Azi eram în treacăt pe la Mitropolia Basarabiei, am rămas șocat ce am văzut și simțit, o rușine națională. În fața Curții Constituționale se petrec acele proteste pașnice. Trecând am văzut concetățeni din orașul Călărași și chiar din parohia noastră. Am rămas șocat cine apără și ce cinste se face acelei Curți, un șir de lodari și lenoși pentru 500 lei. Mă apropii de unii cunoscuți și i-am întrebat, iar ei așa veseli că m-au văzut și îi întreb: Cum fraților când vă rog să veniți la Sf. Liturghie ziceți că vă dor picioarele și fel de fel de motive, iar aici nimic nu vă doare, dormiți ca leii la soare. S-au mai rușinat, dar îmi zic ei părinte ne-au promis câte 500 de lei, dar după două zile și iaca trebuie să mai tolănim un pic. Mergând mai sus, să vezi ce priveliște, mâncare trântită pe sub copaci, stricată ( se vede că e înăcrită deja la distribuire, că o arunc pe sub tufari), un miros insuportabil de la closete, de nu poți trece, mi se pare că veceele fierb acolo. Un haos a ajuns în lume. Unde le e credința acestor oameni, l-au pierdut pe Dumnezeu”.

mancare stricata

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente