Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat operațiunea „Ultimul sunet” în care a monitorizat comerțul de flori vii în piețele autorizate pe întreg teritoriul țării. În perioada funcționării posturilor fiscale, volumul livrărilor înregistrate, conform datelor mașinilor de casă și control, a constituit circa 700 000 lei.

În perioada 30-31 iunie 2019, SFS a monitorizat activitatea a 16 piețe autorizate de flori vii din țară (67 gherete ce comercializează flori). În perioada similară a anului precedent, volumul livrărilor înregistrat a constituit circa 500 000 lei, respectiv se atestă o majorare a volumului de livrări cu circa 200 000 lei sau cu 8,53 %.

Totodată, drept urmare a desfășurării controalelor fiscale operative la comercianții de flori vii, au fost aplicate amenzi fiscale în sumă de 59 000 lei și amenzi contravenționale în sumă de 32 300 lei, fiind depistate încălcări ale prevederilor art. 254.1 din Codul fiscal (neutilizarea echipamentelor de casă și control) și art. 263.1 din Codul contravențional (desfășurarea ilicită a activității de întreprinzător).

Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare și informează despre continuarea acțiunilor de verificare operativă a subiecților care activează în segmentul respectiv.