În sectorul Rîșcani va fi amenajat un nou scuar. Costul proiectului este de 45 de mii de euro

Scuarul-George-Coșbuc7-e1560322537276

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a anunțat că în această vineri vor începe lucrările de renovare a scuarului de la intersecția străzilor Alexandru Hâjdeu și George Coșbuc, din sectorul Râșcani al capitalei.

„Colegii de la Spații Verzi deja au igienizat copacii din parc, astfel de vineri putem începe lucrările de renovare. Până la sfârșitul verii vor fi construite trotuarele, iluminarea, sistemele de irigare, vor fi instalate bănci și coșuri de gunoi, teren de joacă şi o cișmea”, a declarat Codreanu.

Concepția proiectului de reamenajare a zonei este realizată de către echipa de arhitecți care a obținut locul I la Concursul municipal, desfășurat în luna octombrie, anul trecut.

Inițiativa a fost realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim – Chișinău – Cernăuți: „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”, care presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Costul total al proiectului este de 45 de mii de euro, dintre care 59 la sută reprezintă partea de grant, restul sumei este finanțată de către bugetul municipal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente