Ai o idee de afacere care va remedia schimbările climaterice? Participă la ClimateLaunchpad și câștigă peste 10 mii de euro

21949906_1779236482369381_1071175028185323051_o

Începând cu luna Iunie, ClimateLaunchpad și-a deschis aplicările în Moldova, la fel ca și în alte peste 50 de țări de pe 5 continente, pentru ediția din 2019 a celui mai mare concurs de idei de afaceri verzi din lume, pentru a remedia schimbările climatice. Programul face parte din ofertele antreprenoriale ale EIT Climate-KIC, programul de inovare al Uniunii Europene pentru schimbările climatice.

ClimateLaunchpad este gândit pentru a ajuta antreprenorii aspiranți să-și dezvolte ideile ecologice în afaceri globale. Sunt salutate inovațiile în materie de energie regenerabilă, eficiență energetică, alimentație și agricultură, apă, transport, tehnologie industrială sau orice alt mod de combatere a schimbărilor climatice. Oricine este binevenit să aplice, de la elevi la deținători de startup-uri, atâta timp cât au o idee care îmbină afacerea cu ecologia.

În toate țările participante, participanții selectați își încep pregătirea riguroasă printr-o Business-Tabără intensivă de 2 zile, în cadrul căreia un trainer internațional îi ajută să își șlefuiască și dezvolte ideea de afacere. Tabăra este urmată de sesiuni intensive de coaching și mentoring, conducând spre Finala Națională a competiției din luna Septembrie, unde își vor prezenta planul de afaceri. Top 2 echipe din fiecare țară vor concura la Finala Globală în Noiembrie 2019, care va avea loc la Amsterdam.

Cele mai bune 10 idei vor obține acces la un business-accelerator regional, valoarea acestuia fiind de 105.000 €. Câștigătorul locului 1 primește, de asemenea, un premiu în bani de 10.000 €, locul 2 primește € 5.000, iar echipa care se va clasa pe locul trei va câștiga 2.500 €.

Înscrierile, care presupun o scurtă descriere a ideii inovatoare, se fac până la 29 iunie 2019, prin completarea formularului disponibil AICI. Participarea este gratuită, iar întreg programul se desfășoară în limba engleză.

Informații despre ClimateLaunchpad, cum să intri în competiție și noutăți sunt disponibile la AICI și pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente