Prima slujbă, după incendiu, va fi oficiată la catedrala Notre-Dame din Paris weekendul viitor

c
Foto: MaxPPP

O slujbă va fi oficiată la catedrala Notre-Dame din Paris weekendul viitor, pentru prima dată după incendiul care a devastat celebrul monument parizian în luna aprilie, au anunţat luni reprezentanţi ai Bisericii Catolice din Franţa, citaţi de DPA.

Arhiepiscopul de Paris, Michel Aupetit, şi rectorul de la Notre-Dame, Patrick Chauvet, vor oficia această slujbă alături de alţi preoţi şi credincioşi, a dezvăluit Karine Dalle, purtătoarea de cuvânt a diocezei locale.

Incendiul din 15 aprilie a distrus acoperişul acestei catedrale din secolul al XII-lea şi fleşa monumentului, construită în secolul al XIX-lea, în pofida eforturilor depuse de sute de pompieri parizieni.

Părţi din bolta de piatră a monumentului s-au prăbuşit, însă structura principală a clădirii şi ferestrele sale vitrate au fost salvate.

Slujba va avea loc în capela aflată în partea estică a catedralei, în spatele altarului principal, a precizat Karine Dalle, întrucât principala zonă a catedralei, aflată sub bolta avariată, prezintă în continuare riscuri de securitate.

Data exactă a slujbei va fi anunţată în această săptămână, iar evenimentul va fi difuzat în direct de postul de televiziune catolic KTO-TV, a adăugat Karine Dalle, scrie agerpres. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente