Coana Chirița Bârzoi ot Bârzoienî, te invită să începi vara la Teatrul Național Eugene Ionesco. Vino sâmbătă, 15 iunie, ora 18:30,  la comedia „Chirița în Provincie” în regia lui Petru Vutcărău. O vei cunoaște pe Coana Chirița Bârzoi cu moda nouă de la Ieși, iar apoi vei fi invitat la Balul Chiriţei, unde te vei delecta cu plăcinte și vin domnesc.

Pe 26 decembrie 1993, pe scena Teatrului Eugene Ionesco, avea loc premiera comediei „Chirița în Provincie”, în regia lui Petru Vutcărău, cu Igor Chistol în rolul Chiriței. S-a jucat cu mare succes timp de peste 10 ani, iar în 2007, după o pauza de câțiva ani, spectacolul s-a reluat, de data aceasta cu Veaceslav Sambriș în rolul central. Din 2013  rolul Chiriței este interpretat de Valeriu Pahomi.

Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 25 de ani.

Regizorul Petru Vutcărău a știut încă acum 25 de ani, când a fost jucat în premieră la TEI, să abordeze realitățile social-politice ale vremii, pentru a-l face mereu actual. „Chirița în provincie” are mare succes și peste cinci cincenarii. Cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii, coana Chiriță amuză publicul și aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor chiar și atunci când plânge.

Durata spectacolului: 3 ore şi 15 minute, cu pauză

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iticket.md.