Guvernul și Comisia Parlamentară se vor adresa direct companiei Kroll pentru al doilea raport

images_cms-image-000040467

Guvernul Maia Sandu se va adresa direct companiei Kroll cu privire la cel de al doilea raport Kroll. Despre asta a anunțat președintele Igor Dodon, în urma ședinței de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate al țării. Totodată, Consiliul Suprem a luat decizia și de a se adresa la BNM să monitorizeze și să prezinte informații despre anumite transferuri masive de bani peste hotare.

Totodată, Consiliul de Securitate a atenționat forțele de ordine și reprezentanții instituțiilor că distrugerea probelor este pasibilă de urmărire penală.

„Există informații că se lichidează, se sigilează probele și se scot din instituțiile de stat. Am avut cazuri în care „întâmplător” a ars o mașină la marginea pădurii sau „întâmplător” a ars un etaj de la Procuratură”, a spus Dodon.

Amintim că, ieri Igor Dodon a stabilit noua componență a Consiliului suprem de securitate. În componența Consiliului vor intra câțiva membri noi, precum Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, Prim-ministra, Maia Sandu, vice-prim-ministru, Ministru de Interne, Andrei Năstase, vice-prim-ministru pentru reintegrare, Vasilii Șova, Ministrul Apărării, Pavel Voicu și Ministrul Justiției, Stanislav Pavlosvchi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente