Regizorul moldovean, Dumitru Grosei, a câștigat trofeul „Gagara de Aur” pentru filmul „Reîntoarcerea”

4-trofee-1024×694

Filmul documentar „Reîntoarcerea”, în regia lui Dumitru Grosei, a câștigat unul din cele 4 trofee „Gagara de Aur” la cea de a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film și TV „TO SAVE AND PRESERVE” din Khanty-Mansiysk, Rusia.

Trofeul câștigat este pentru secțiunea „Cel mai bun film de autor”, o secțiune foarte prestigioasă care premiază filmele cu cel mai mare potențial artistic și cu o viziune inedită.

The-Return-poster-with-laurels-updated-9-Jun-1024x658

Acesta este cel de-al doilea premiu câștigat de Dumitru Grosei în această lună. Recent, el a mai câștigat premiul pentru „Cel mai bun scenariu” cu proiectul cinematografic „Ionel și Maricica” la International Film Festival Golden Frame din Kharkov, Ukraina.

Totodată, anul acesta, filmele lui Dumitru Grosei (Călărași – un ținut la poarta raiului, Cadoul, Today Artist – Tonight Taxist, Dance Cafe și Ecouri) au mai fost selectate și la alte 25 de Festivaluri din toată lumea (SUA, Canada, Grecia, Rusia, Italia, Franța, Germania, Belorusia, Bosnia-Herzegovina, Marea Britanie, India, etc.).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente