Moscova salută formarea coaliției de guvernământ și Guvernul nou format al Republicii Moldova. Autoritățile ruse sunt gata să colaboreze cu autoritățile alese în mod democratic în Moldova.

Rusia e gata să stabilească relațiile reciproc avantajoase ruso-moldovenești în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001, anunță Ministerul rus de Externe.

„Sperăm la o normalizare timpurie a situației de la Chișinău în interesul cetățenilor din Moldova și cursul de dezvoltare al țării”, se stipulează în declarația autorităților din Rusia.

Conducerea statului Rus este convinsă că rezolvarea crizei politice interne din Moldova este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate.

Ministerul ucrainean de Externe anunță că Ucraina este gata să ofere asistență Moldovei în legătură cu problemele existente

Klaus Iohannis cere politicienilor din Moldova să depășească criza pe cale democratică

Consiliul Europei despre evenimentele de la Chișinău: „Acționați responsabil, calm și respectați drepturile omului”

Uniunea Europeană este gata să colaboreze cu noul Guvern care a fost ales ieri la Chișinău

Consiliul Europei solicită Comisiei de la Veneția să se pronunțe de urgență referitor la avizul CC de dizolvare a Parlamentului

Departamentul de Stat al SUA: „Voința poporului din Moldova trebuie respectată fără mestec”

NATO despre situația din Moldova: „Liderii politici trebuie să colaboreze pentru a depăși această criză”

Canada se arată îngrijorată de ultimele decizii ale Curții Constituționale din Republica Moldova