(doc) Lista localităților din țară care au anunțat că susțin noul Parlament și Guvern, în frunte cu Zinaida Greceanîi și Maia Sandu

collageqwdweasc

Mai multe sate, orașe și comune din Moldova au semnat declarații prin care spun că susțin noul Parlament și Guvern, în frunte cu Zinaida Greceanîi și Maia Sandu.

În susținerea noului Parlament și Guvern au semnat declarația următoarele localități:

#Basarabeasca

Președintele raionului Basarabeasca, Piotr Pușcari și-a exprimat susținerea față de noua guvernare. Acesta a scris pe pagina sa de pe rețelele de socializare:

„Ei sunt foarte alarmați de opoziția politică din țara noastră care constinuă să crească. Ca președinte al raionului Basarabeasca, îmi exprim sprijinul deplin pentru eforturile președintelui Igor Dodon, ales legal și a majorității parlamentare legitime de a forma o nouă guvernarea, de a păstra pacea și stabilitatea în Republica Moldova.

Cred în înțelepciunea șefului statului și în capacitatea lui de a găsi o cale decentă pentru soluționarea crizei actuale.

Basarabeasca vă susține!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

#Chioselia Rusă

ruscaia kiseli

Primarul satului, Chioselia Rusă, a anunțat că susține noul Parlament și Guvern. Aceștia au scris într-o postare că susține majoritatea parlamentară PSRM și ACUM.

#Satul Peticeni

peticeni

Primarul satului și consilierii locali au semnat declarație prin care susțin noul Guvern condus de Maia Sandu.

#Congazcicul de Sus

gagauzia de sus

Satul Congazcicul de Sus la fel și-a exprimat susținerea față de noua guvernare.

#Sărătenii Vechi

sarateni

Primarul din Sărătenii Vechi și consilieri locali au emis o decarație prin care au anunțat că susțin noul Parlament și Guvern, în frunte cu Zinaida Greceanîi și respectiv, Maia Sandu.

#Taraclia

Primăria din orașul Taraclia a anunțat că va colabora cu noua componență a guvernului condus de co–președinta Blocului ACUM, Maia Sandu. Despre acest lucru a fost anunțat pe pagina oficială de Facebook a administrației locale.

#UTA Găgăuzia

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, se arată încrezătoare de evenimentele politice care au loc în prezent la Chișinău. În acest context, Irina Vlah anunță că va susține noul Guvern.

„Sprijin pe deplin eforturilor preşedintelui Igor Dodon şi a majorităţii parlamentare legitime privind formarea unui nou Guvern, păstrarea păcii şi stabilităţii în Republica Moldova. Cred în înţelepciunea politică a şefului statului şi a capacităţii sale de a găsi o ieşire demnă din această situație complicată de criză. Găgăuzia este cu voi”, a scris Vlah pe Facebook.

#Municipiul Cahul

CahulCahul 1

Mai mulți membri ai consiliului municipal Cahul au semnat astăzi, 10 iunie, declarație prin care susțin noul Guvern condus de Maia Sandu. La moment, declarația a fost semnată de 16 aleși locali din 27 membrii ai CM Cahul, scrie ziuadeazi.md.

#Durlești

Durlești

Aleșii locali din orașul Durlești au semnat o declarație prin care își exprimă sprijinul pentru noul Guvern format la data de 8 iunie.

#Bălți

Municipiul Bălți recunoaște legitimitatea Parlamentului nou ales. O declarație în acest sens a fost făcută de primarul orașului Bălți, Nicolae Grigorișin.

Primarul Grigorișin a spus că „În această sâmbătă deputații aleși de cetățeni au semnat o decizie politică comună prin care au votat numirea unui speaker al Parlamentului și au creat un nou guvern. Niciun argument juridic nu poate diminua faptul că Moldova este un stat suveran, în care cetățenii își aleg deputații — reprezentanții lor.”

#Mereni

Mereni

Administrația Publică Locală din satul Mereni, raionul Anenii Noi, a semnat declarația prin care recunoaște și susține noul Guvern al Republicii Moldova condus de Maia SANDU investit legal și legitim la data de 08.06.2019.

#Sângera

Sângera

Opt consilieri ai orașului Sângera au semnat o declarație prin care recunosc noua conducere a Parlamentului și componența noului Guvern în frunte cu Maia Sandu.

#Tohatin

62471597_2335197270029288_4976023885079117824_n

Nouă consilieri din comuna Tohatin au semnat o declarație prin care anunță că susțin noul guvern condus de Maia Sandu.

Vezi AICI, lista localităților din țară care nu recunosc noul guvern condus de Maia Sandu și susțin că îl recunosc pe Pavel Filip ca prim-ministru al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente