Consiliul Europei solicită Comisiei de la Veneția să se pronunțe de urgență referitor la avizul CC de dizolvare a Parlamentului

ce

Secretarul General al Consiliului Europei se arată îngrijorat și a solicitat un aviz urgent al Comisiei de la Veneția cu privire la ultimele decizii ale Curții Constituționale, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova.

„Sunt extrem de îngrijorat de ultimele evoluții din Republica Moldova. Fac apel la Parlamentul ales în mod democratic, la guvernul legitim și la toate forțele politice să acționeze cu reținere și responsabilitate. Deciziile recente ale Curții Constituționale sunt greu de înțeles și par arbitrare în lumina textului Constituției și a standardelor internaționale de drept”, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Europei.

Într-un stat democratic toți trebuie să respecte Constituția, în caz de incertitudine este întotdeauna necesar un sfat obiectiv bun. „Prin urmare, am decis astăzi, în calitatea mea de secretar general, să solicit avizul urgent al Comisiei de la Veneția cu privire la ultimele decizii, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova”, se menționează în comunicat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente