„Avem un blocaj juridic”. Partidul Democrat invită la dialog politic PSRM și Blocul „Acum”

safg

Partidul Democrat a organizat o conferință de presă în care a chemat la dialog partidele politice, în special, PSRM și Blocul „ACUM”, menționând că aceasta este unica cale de a găsi soluții.

„Suntem într-un blocaj politic. Toată această confuzie și acest blocaj este foarte periculos. Vreau să vă aduc aminte că noi acționăm în baza legii. Cei care nu îndeplinesc legile scrise în Constituției pot fi sancționați. Singura autoritate în țara noastră care interpretează Constituția este Curtea Constituțională. Deciziile Curții Constituționale se respectă, asta este legea. Dacă vrem să construim un stat de drept, trebuie toți să respectăm Constituția. Atrag atenția că deciziile constituționale nu se revizuiesc, nu pot fi anulate.

Chemăm la dialog politic partidele politice parlamentare, ACUM și PSRM. Noi am desemnat o echipă, fără lideri politici de la PD, condusă de Vladimir Cebotari. El în timpul cel mai apropiat va lua legătură cu colegii din celelalte fracțiuni parlamentare, doar printr-un dialog putem găsi soluții”, a menționat Andrian Candu.

Cât despre poliția care păzește instituțiile publice din țară, Candu a spus că acestea sunt păzite de „omuleții verzi”.

Despre declarațiile lui Dodon că acesta ar fi amenințat de Vlad Plahotniuc, Candu spune că acestea sunt doar niște victimizări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente