Beverly Hills va deveni primul oraş din Statele Unite, dar și din lume care interzice orice formă de comerț cu tutun și produse ce conţin nicotină. Legea a fost votată unanim joi, pe 5 iunie și urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021. 

Decizia a fost luată de consiliul local și urmează să se răsfrângă asupra magazinelor, hipermarketurilor, farmaciilor și benzinăriilor.

Excepţie vor face cluburile private pentru amatorii de trabuc şi hotelurile, care vor putea vinde produse cu nicotină doar prin intermediul room service.

În Beverly Hills fumatul este interzis în locuinţe, în maşini, grădini şi parcuri. „Aceasta reflectă valorile comunității noastre. Noi suntem un oraș care a aplicat mai multe restricții asupra fumatului și promovăm modul sănătos de viață. Trebuie cineva să fie primii, deci noi să fim”, a spus în discursul său primarul John Mirisch.

În același context, autoritățile au menționat că adulții n-au decât să meargă în localitățile vecine pentru a-și procura produsul preferat de tutun, scrie cnn.com.