Festivalul de muzică clasică în aer liber revine la Orheiul Vechi. În acest an, cea de-a patra ediţie „DescoOperă” va avea loc între 14 şi 16 iunie, la Butuceni. Turiștii care vor dori să exploreze această rezervație naturală sunt invitați să intre în ospeție pe câteva ore în satul Trebujeni la pensiunea „Casa Verde”.

IMG_0519

„Casa verde” se află la distanță de circa 50 km de Chișinău.

ggg

Pensiunea „Casa Verde este amplasată în „centrul turistic” al satului Trebujeni. Lângă aceasta se află și alte 2 pensiuni „Casa de sub stâncă” și „Vila Roz”

Oaspeții acestei gospodării vor putea admira prestația Ansamblului Folcloric al gimnaziul din sat. Coordonatorul acestui grup artistic este profesorul de muzică de la școală.

IMG_0558

IMG_0552

Turiștii vor putea participa la atelier culinar, unde vor găti sarmale tradiționale.

IMG_0528

IMG_0544

IMG_0533

IMG_0554

De asemenea, „Casa Verde” dispune și o de zonă de odihnă în curtea gospodăriei.

oo

IMG_0553

Pensiunea dispune de cazare. Oaspeții au la dispoziție 4 odăi, iar în total sunt disponibile 9 locuri. Prețul pentru o persoană cazată cu micul dejun inclus este de 450 de lei.

IMG_0522

În următoarele articole vă vom povesti și despre alte pensiuni, unde fiecare persoană are posibilitatea să simtă pe propria piele ospitalitatea moldovenească și să guste din diversitatea bucătăriei tradiționale.

Festivalul propriu-zis se va desfășura la Butuceni, acolo unde timp de 3 zile pe diferite scene vor evolua artiști internaționali.

DescOperă face parte din campania de promovare a Moldovei ca destinație turistică și este organizat sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet și Filarmonica Națională. Costul unui bilet pentru trei zile de festival este de 650 de lei. Cei care vor veni doar pentru un concert, vor trebui să plătească 250 de lei. Preţul cazării variază între 400 şi 1500 de lei pentru o persoană.

Biletele la Festival pot fi procurate pe iTicket.md.

Citește și:

(foto) DescOperă 2019: „Casa din Luncă”, pensiunea care îți oferă odihnă activă și bucate tradiționale pe măsură

(foto) DescOperă 2019: „Casa de sub stâncă” și „Vila Roz”, locuri în care te poți plimba cu bicicleta, căruța și barca