„Vin de păpădie” sau „Sfârșit de vară”? Cinci cărți ale scriitorului Ray Bradbury, recomandate de către echipa #diez

Ray Bradbury

Exact șapte ani în urmă, la data de 5 iunie 2012, s-a stins din viață scriitorul american, Ray Bradbury. Autorul a lăsat o mulțime de cărți care să delecteze cititorii și să-i țină cu sufletul la gură până ajung la ultima filă.

Cu acest prilej, echipa #diez vă recomandă cinci dintre cărțile autorului, din care vă puteți inspira și cu care puteți contempla aceste zile calde de iunie:

#Cronicile marțiene (1950)

ray 1

„Cronicile marțiene sunt o colecție strălucitoare de povestiri scrise de Ray Bradbury și publicate în 1946. Povestirile sunt episodice, sugerând un viitor distopic al expedițiilor pe Marte. Cu prima expediție, un marțian ucide căpitanul înainte de a putea lua legătura. Apoi, a doua expediție este considerată a fi o halucinație. Cea de-a treia expediție constată că marțienii folosesc telepatia și capacitatea lor de a apărea sub diferite forme, cu halucinații realiste pentru a contracara exploratorii. Dar cea de-a patra expediție constată că populația a fost aproape eliminată din cauza unei epidemii de vierme de păsări aduse de către pământeni.” scrie bookreports.info.

#451º Fahrenheit (1953)

ray 2

„Acțiunea din ”Fahrenheit 451” se petrece într-un viitor nedeslușit, în care principala grijă a guvernului este arderea cărților, considerate vinovate pentru posibilele anomalii ale oamenilor: inteligența, personalitatea și capacitatea de a gândi. Ele au fost de mult eradicate, dar câteva dintre ele mai poposesc prin casele oamenilor, ocazie cu care se dă alarma și sunt trimiși la fața locului pompierii, însoțiți câteodată de un Câine mecanic, capabil să ia urma cărților sau a oamenilor care le păstrează. Nu întotdeauna sunt incendiate doar cărțile, ci acestea sunt puse pe foc împreună cu casă unde sunt ascunse, uneori chiar și cu oamenii care au îndrăzneala să ignore noile reguli.”.

Informații preluate de aici.

#Vin din păpădie (1957)

ray 3

„În inima rezumatului „Vinului de păpădie” – evenimentele dintr-o vară prin ochii băiatului – Douglas Spaulding. Autorul le descrie printr-o percepție romantică a realității. Nu este atât de mare lumea interioară ca lumea pe care o vede copilul. Lui nu-i plăcea lumea adulților, luminozitatea este diferită, uneori de neînțeles, imprevizibilă și volatilă. Dar principala intrigă a romanului lui Bradbury, este o căutare a misterului vieții, care face lumea interesantă, înfricoșătoare și frumoasă în același timp”.

Informații preluate de aici.

#Moartea este o afacere singuratică (1985)

ray 4

„Romanul se referă la un șir de crime din micul oraș, Venice, de pe litoralul Californiei. Istoria este povestită de un narator anonim, bazat în mod liber Bradbury însuși, care lucra ca scriitor de science fiction în  timpul crimelor. Naratorul îl întâlnește pe detectivul Elmo Crumley, care îl ajută să deslușească crimele care par să vizeze personajele excentrice din oraș. Romanul este cunoscut, nu pentru a se lipi de un complot central, ci mai degrabă pentru bogăția sa de dezvoltare a caracterului, precum și pentru fixarea sa asupra construcției realităților imaginate ale oamenilor.” informații preluate de aici.

#Adio, vară (2006)

ray 5

„Într-o vară care refuză să se termine, în căldura înșelătoare din octombrie, războiul civil a venit în Green Town, Illinois. Este vorba despre vechiul conflict: tinerii împotriva bătrânilor. Primul om împușcat cu pistol în jurul orașului a murit, lăsând un bătrân pe urmele lui, obligându-l pe bătrân și pe despotul bordului școlii, domnul Calvin C. Quartermain, să declare războiul total asasinului.” scrie goodreads.com.

 

Autoare: Iulia Vrabie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente