(foto) DescOperă 2019: „Casa de sub stâncă” și „Vila Roz”, locuri în care te poți plimba cu bicicleta, căruța și barca

IMG_0467 (1)

Festivalul de muzică clasică în aer liber revine la Orheiul Vechi. În acest an, cea de-a patra ediţie „DescoOperă” va avea loc între 14 şi 16 iunie, la Butuceni. Turiștii care vor dori să exploreze această rezervație naturală sunt invitați să intre în ospeție pe câteva ore în satul Trebujeni fie la „Casa de sub stâncă” sau la „Vila Roz”.

„Casa de sub stâncă”

„Casa de sub stâncă” se află în satul Trebujeni, la distanță de circa 50 km de Chișinău.

fdfdf

Denumirea pensiunii vine chiar de la amplasarea reușită a acestei gospodării. Vizitatorii vor putea asculta muzica populară interpretată de un grup folcloric. De asemenea, cei mai îndrăzneți și curioși turiști vor putea participa la diferite masterclass-uri la pregătirea prăjiturilor, plăcintelor, sarmalelor. Tot aici, oaspeții activi sunt invitați să participe la strânsul mintei, trandafirilor, culesul roșii, plimbarea cu bicicleta, cu barca pe râu și cu căruța, și nu în ultimul rând pescuitul.

IMG_0443

IMG_0446

IMG_0447

După câteva ore de odihnă activă, turiștii se pot caza în una dintre camerele puse la dispoziție de gazda pensiunii. Casa dispune de 11 locuri, 3 dormitoare dotate potrivit standardelor turismului, cu băi separate. Prețurile pentru cazare se negociază, acestea variază, spre exemplu prețul de start pentru cazare începe de la 800-900 de lei, prânzul de la 180 până la 230 de lei. Toate bucatele tradiționale puse la dispoziția vizitatorilor sunt gătite de stăpâna casei.

IMG_0450

Pensiunea dispune și de o zonă de joacă pentru copii. Aici doritorii pot lua în arendă câte o bicicletă.

IMG_0451

IMG_0456

„Porțile și ușile gospodăriei sunt mereu deschise pentru a primi oaspeți de pe tot mapamondul”, a spus Galina Buzilă, stăpâna casei.

IMG_0459

La câteva zeci de metri distanță de „Casa de sub stâncă” este amplasată o altă pensiune care poartă denumirea de „Vila Roz”.

„Vila Roz”

sdsd

Pensiunea „Vila Roz” se află într-o zonă pitorească din inima Rezervaţiei cultural-naturale „Orheiul Vechi”. Este înconjurată de o stâncă imensă, la câteva sute de metri de ogradă curge Răutul. Turiștii obosiți după o cale lungă vor putea sta aici pe gazon sau se vor putea da în scrânciob.

IMG_0516

IMG_0462

IMG_0465

IMG_0467

IMG_0463

IMG_0468

IMG_0470

Iar cei pofticioși vor putea participa la un masterclass de gătire a desertului moldovenesc „Cușma lui Guguță”. Tradițional, fiecare gazdă pregătește un meniu propriu pentru oaspeți. Și de această dată, turiștii vor putea gusta din bucatele tradiționale moldovenești, plăcinte, friptură, mămăligă, sarmale.

IMG_0478

IMG_0481

IMG_0490

IMG_0512

În următoarele articole vă vom povesti și despre alte pensiuni, unde fiecare persoană are posibilitatea să simtă pe propria piele ospitalitatea moldovenească și să guste din diversitatea bucătăriei tradiționale.

Festivalul propriu-zis se va desfășura la Butuceni, acolo unde timp de 3 zile pe diferite scene vor evolua artiști internaționali.

DescOperă face parte din campania de promovare a Moldovei ca destinație turistică și este organizat sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet și Filarmonica Națională. Costul unui bilet pentru trei zile de festival este de 650 de lei. Cei care vor veni doar pentru un concert, vor trebui să plătească 250 de lei. Preţul cazării variază între 400 şi 1500 de lei pentru o persoană.

Biletele la Festival pot fi procurate pe iTicket.md.

Citește și:

(foto) DescOperă 2019: „Casa din Luncă”, pensiunea care îți oferă odihnă activă și bucate tradiționale pe măsură

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente