La Ciocana va fi înființată o nouă răstignire. Proiectul „Sfintei Cruci” a fost aprobat la ședința Guvernului

cross-2497827_960_720
Foto: foto simbol/ Pixabay

După o lună de pauză, Guvernul a revenit cu o nouă ședință. Pe ordinea zilei au fost incluse 40 de subiecte, dintre care două presupun edificarea unor construcții. Astfel, în sectorul Ciocana din Chișinău va apărea o răstignire, iar în satul Varnița, raionul Anenii Noi, va fi construit un bust.

Răstignirea „Sfânta Cruce” va fi înființată pe strada Ginta Latină, nr. 17-17/1 din municipiul Chișinău. Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea, edificarea răstignirii și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din donații, sponsorizări și alte surse legale.

Înființarea răstignirii a fost propusă de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în urma unei decizii aprobate la Consiliul municipal din Chișinău. Conform proiectului de Hotărâre, solicitarea a venit din partea locatarilor de la adresa menționată mai sus și din partea enoriașilor Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”, din sectorul Ciocana.

Scopul acestei răstigniri, după cum arată hotărârea este: „cultivarea educației moral spirituale ale copiilor, tinerilor precum și la implicarea responsabilă a acestora în viața socială.”

Totodată, astăzi a fost decisă și edificarea bustului regelui Ferdinand I, pe strada 31 August 1989, nr. 28, pe terenul aferent al Școlii de arte din satul Varniţa. Cheltuielile pentru elaborarea documentaţiei de proiect, executarea, edificarea bustului şi amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din donaţii, sponsorizări şi alte surse neinterzise de lege.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente