(foto) DescOperă 2019: „Casa din Luncă”, pensiunea care îți oferă odihnă activă și bucate tradiționale pe măsură

IMG_0388

Festivalul de muzică clasică în aer liber revine la Orheiul Vechi. În acest an, cea de-a patra ediţie „DescoOperă” va avea loc între 14 şi 16 iunie. Turiștii care vor dori să exploreze această rezervație naturală pot veni în satul Trebujeni să petreacă câteva ore la pensiunea „Casa din Luncă”, aflată pe malul râului Răut.

11

Pensiunea „Casa din Luncă” este amplasată la 50 km de Chișinău, în satul Trebujeni, situat în complexul istorico-cultural Orheiul Vechi. Facilitățile pe care le oferă acest loc turistic sunt:

IMG_0380

IMG_0410

# Locuri de cazare. Turiștii pot să vină într-un grup minim de 10 persoane, doar cu rezervare prealabilă. Pot lua prânzul și pot participa la masterclass-uri de gătit plăcinte sau de confecționare a suvenirurilor din fibre naturale.

IMG_0414

IMG_0422

IMG_0425

# Pot lua în arendă biciclete ca să poată vizita locurile pitorești ale localității;

IMG_0382

# De asemenea, vizitatorii au la dispoziție o piscină în aer liber. Ideea-cheie a pensiunii este ca turiștii să beneficieze de odihnă activă, nu doar să vină și să mănânce;

IMG_0433

# Pentru copii este amenajată zona pentru jocuri;

IMG_0436

IMG_0388

La capitolul mâncare, gazda vă propune un meniu cu bucate tradiționale:

# Legume proaspete;

# Plăcinte;

# Sarmale;

# Zeamă;

# Mămăligă;

# Tăieței cu friptură din iepuri;

# Compot;

# Ceaiuri din ierburi.

Tot aici sunt amplasate 3 zone/terase pentru odihnă:

#1. Terasa cu capacitatea de până la 60 de persoane;

IMG_0437

IMG_0438

#2. Terasa cu capacitatea de până la 20 de persoane;

IMG_0435

IMG_0387

#3.  Sala pentru 30 de persoane.

IMG_0423

Pensiunea „Casa din Luncă” este prima destinație turistică care își va deschide ușile pentru vizitatorii și oaspeții Festivalului de muzică clasică descOperă 2019.

IMG_0431

În următoarele articole vă vom povesti și despre alte pensiuni, unde fiecare persoană are posibilitatea să simtă pe propria piele ospitalitatea moldovenească și va gusta din diversitatea bucătăriei tradiționale.

Festivalul propriu-zis se va desfășura la Butuceni, acolo unde timp de 3 zile pe diferite scene vor evolua artiști internaționali.

Evenimentul face parte din campania de promovare a Moldovei ca destinație turistică și este organizat sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet și Filarmonica Națională. Costul unui bilet pentru trei zile de festival este de 650 de lei. Cei care vor veni doar pentru un concert, vor trebui să plătească 250 de lei. Preţul cazării variază între 400 şi 1500 de lei pentru o persoană.

Biletele la Festival pot fi procurate pe iTicket.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente