Viața satului moldovenesc într-o serie de documentare. Unde poți vedea lucrările create la atelierul MOLDVOX

20190524_032856_0

Echipa atelierului de filme documentare MOLDVOX, în cadrul inițiativei MOLDOX la țară, vă invită pe 29 mai la proiecția-premieră a trei filme documentare despre viața satului moldovenesc.

Timp de jumătate de an, atelierul MOLDVOX a găzduit patru tineri din diferite regiuni ale țării care trec prin prima lor experiență de creație de film documentar, având tematica viața satului moldovenesc cu bucuriile, greutățile și planurile de viitor ale eroilor din fața camerelor mânuite de către tinerii regizori. Ghidați de Nora Agapi, regizoare de film, fotografă, om al universului documentar și tutore, participanții au trecut prin întregul proces de creare a unui documentar – de la explorarea minuțioasă a ideii, la crearea unui scenariu, filmare și montaj.

Participanții atelierului sunt:

# Carolina Buimestru este asistentă socială. A hotărât să reflecte în documentarul său viața a două copile din s. Lalova, ale căror mamă este plecată peste hotare, fetele fiind lăsate în grija bunicii și a tatălui.

carolina buimestru

# Maria Guțu este fotografă documentară. În filmul său, vorbește despre problema nevalorificării potențialului turistic a regiunii lacului Costești-Stînca.

Maria Gutu

# Viorel Plopa este avocat

Viorel Plopa

# Veaceslav Botezatu – specialist financiar, au ales să reflecte istoria unui antrenor de volei și provocările prin care trece, încercând să trimită echipa de volei din Dondușeni la un campionat național foarte important, în condițiile în care tinerele talente aleg calea migrației.

veaceslav botezatu

Cei patru participanți, noi în domeniul producerii unui film, au creat produse documentare de valoare despre localitățile lor de baștină, înfruntând provocările de producție a documentarelor la fel cum o fac profesioniștii, cu o echipă de producție puternică în spate.

Premiera documentarelor va avea loc miercuri, 29 mai, ora 18:00 în incinta America House Chișinău, str. Bănulescu-Bodoni 27.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente