Înainte de alegerile locale, Irina Vlah promite că va construi un aeroport în UTA Găgăuzia

ghtof

A început campania electorală în UTA Găgăuzia și odată cu ea și promisiunile candidaților. Actuala bașcană, Irina Vlah, promite că în următorii ani, în regiune, vor fi implementate mai multe proiecte mari, cu scopul de a dezvolta economia orașelor Vulcănești și Ceadîr-Lunga. Printre acestea se numără și construcția unui aeroport.

„Un aeroport modern va fi deschis la Ceadîr-Lunga, capabil să primească zboruri internaționale de pasageri și mărfuri. La 18 octombrie, în timpul vizitei oficiale în UTA Găgăuzia, a președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a fost discutat această idee, împreună cu președintele țării, Igor Dodon. Bazându-ne pe sprijinul liderului Turciei, vom atrage investitorii și vom construi aeroportul în condițiile unui parteneriat public-privat”, a menționat Irina Vlah, bașcana Găgăuziei, în prezentarea sa electorală, scrie gagauz.info.md.

De asemenea, Vlah a mai promis că în orașul Vulcănești va fi deschisă o centrală electrică modernă.

În Unitatea Teritorial-Autonomă Gagauz-Yeri campania electorală pentru alegerile bașcanului autonomiei a început pe 1 mai. Alegerile, în regiune, vor avea loc pe 30 iunie curent.

Guvernatorul (başcanul) este persoana oficială supremă a UTA Gagauz-Yeri. Başcanului i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfăşoară o dată în patru ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente