Combină utilul cu plăcutul. Lista școlilor de vară la care să participi dacă vrei să ai o vacanță frumoasă și productivă

c

Vara e timpul perfect pentru a te odihni într-un mod util și plăcut. Dacă ai obosit de orele tradiționale la care trebuie să stai atent 45 de minute pe scaun în fața tablei și a cărților, participă la școlile de vară, care sunt un mediu perfect de a ieși din rutină și de a învăța lucruri interesante într-un mod interactiv.

Școlile de vară te ajută nu doar să deprinzi anumite cunoștințe, ci și să ieși din zona ta de confort, să-ți faci mulți prieteni și să te distrezi la maxim. În acest context, echipa #diez a realizat o listă a școlilor de vară la care merită să participi în zilele aride de vacanță.

# Descoperă jurnalismul din altă perspectivă. Vino la Media Camp, o tabără de vară de educație media pentru tineri

Te interesează media și vrei să înțelegi cine te informează? Ai auzit despre știri false, manipulare, trolli și vrei să afli unde se ascund ei? Îți plac instrumentele digitale, aplicațiile și ai vrea să înveți câteva, pentru a-ți promova ideile? Vino la Media Camp, ediția a patra și vei descoperi media altfel.

Media Camp este tabăra de educație media, de patru zile, cu ateliere și exerciții de echipă, cu seri tematice și distracție bună. Împreună cu formatorii de la Centrul Media pentru Tineri, cei peste 30 de participanți vor lucra și vor discuta despre fotografie și video, despre fake news, despre surse media, jurnalism civic și social media.  De asemenea, tinerii vor juca Media Quiz, joc offline de educație media.

Mai multe detalii vezi aici. 

# GirlsGoIT invită fetele să se inițieze în domeniul tehnologiilor la o nouă tabără de vară! Cum poți participa

GirlsGoIT anunță cea de-a patra ediție a Taberei de Vară și te invită să participi și să cunoști domeniul IT. Timp de 10 zile, vei avea ocazia să interacționezi cu persoane noi, să-ți dezvolți abilitățile personale și nu în ultimul rând să afli ce oportunități oferă IT-ul și ce cuprinde el.

Scopul Taberei de Vară STEM (Știintă, Tehnologii, Inginerie, Matematică) este să încurajeze fetele să testeze domeniul STEM și să le inspire să aleagă studii și carieră în acest domeniu.

Mai multe detalii găsești aici. 

# Înscrie-te la Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale și participă la peste 30 de activități intelectuale și distractive

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale (CMJI) a lansat aplicările pentru Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale (TVJI), ediția a 13-a. Tabăra va avea loc în perioada 27 iulie – 3 august, 2019, la Centrul de odihnă și creație „F’ESTIVAL”.

Tabăra va aduna 56 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 20 de ani din toate colțurile Moldovei (inclusiv UTA Găgăuzia și raioanele din stânga Nistrului) și din România.

Scopul taberei este de a crește interesul tinerilor față de activitățile intelectuale, stimulând astfel setea de cunoștințe, gândirea critică și dorința de a se informa corect și cuprinzător. Tabăra de vară, alături de celelalte activități ale Clubului, contribuie la formarea unei noi generații de intelectuali activi, implicați social și civic.

Mai multe detalii găsești aici. 

# Dorești să fii schimbarea în localitatea ta? Școala Trainerilor în Dezbateri, Y-PEER Moldova

Dorești să fii schimbarea în localitatea ta? În perioada 22-23 iunie, Y-PEER Moldova lansează proiectul: Școala Trainerilor în dezbateri. Această oportunitate este atât pentru tineri, cât și pentru profesori.

La Școala Trainerilor în dezbateri, vor fi selectate 40 de persoane care vor participa la 3 module de instruire a câte 2 zile, în perioada iunie – septembrie 2019. Participând la cele 3 module de instruire, îți vei dezvolta abilitățile de lider, de vorbire în public, de analiză a problemelor cu care se confruntă tinerii la nivel local, vei învăța cum se crează un argument și cum se transmite corect un mesaj.

Mai multe detalii găsești aici. 

# Ore interactive în engleză și activități distractive. Cum vă puteți înscrie copilul la tabăra de vară organizată de Top English School of Today

Nu ne-am obișnuit să vedem în copiii de azi liderii de mâine, în special că noi suntem responsabili pentru dezvoltarea lor. Top English School of Today organizează o tabără de vară în care asigură că tinerii care vor participa vor învăța 100% din sursele oferite, în timp ce se distrează 110%! „Liderii de mâine” este motto-ul taberei de vara 2019.

Sub conducerea lui Thomas Boyle, fostul marin american, organizatorii vor împărtăși abilitățile necesare pentru a construi fundamentul dezvoltării și creșterii capacităților, și abilităților de lideri pentru participanții taberei. Tinerii, pe lângă lecturi și ore, vor avea activități și jocuri în aer liber. Toate lecțiile și activitățile vor derula în limba engleză. Participanții vor avea oportunitatea să savureze din plin aflarea lor la tabără, învățând limba engleză și distrându-se alături de colegii lor.

Mai multe detalii găsești aici. 

# Participă la o școală de vară gratuită și află mai multe despre cooperarea dintre Republica Moldova și NATO

IPRE anunță concurs pentru selectarea a 30 de tineri din Republica Moldova pentru participare la cea de-a 5-a ediție a Școlii IPRE „Parteneriatul pentru Pace la 25 de ani: rezultatele cooperării dintre Republica Moldova și NATO”, care va avea loc la Vadul lui Vodă în perioada 21-23 iunie 2019.

Școala de Vară IPRE din 2019 este dedicată celei de-a 25-a aniversări a Parteneriatului pentru Pace. Programul va include o serie de instruiri, dezbateri și sesiuni de informare cu experți naționali și internaționali, oficiali și ambasadori UE de la Chișinău. Participanții vor fi, de asemenea, invitați să participe la o sesiune de dezbateri despre relațiile dintre Republica Moldova și NATO și perspectivele privind dezvoltarea acestora.

Mai multe detalii găsești aici. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente