(foto) Are 19 ani și 2 romane lansate. „Nimic nu este imposibil dacă lupți, crezi și speri”

image

Marinela Lungu este o tânără de la noi, care în ciuda faptului că are doar 19 ani, a reușit să lanseze două romane. Primul său roman a fost lansat în 2016, iar cel de-al doilea în 2019. În același timp, tânăra este studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi străine din Chișinău.

Marinela a început să scrie încă de pe băncile școlii. Primul roman „Singură cu mine” este o reflecție asupra iubirii, vieții și gândirii, iar romanul „Să nu mă lași” urmează a fi descoperit de către cititori. „Știu doar că am simțit o necesitate imensă de eliberare, iar pentru mine cea mai bună terapie este scrisul”, spune tânăra despre momentul când a început să scrie.

Pasiunea pentru scris a făcut-o să evolueze și să-și dezvolte modul de exprimare, iar inspirația de a scrie vine de la cele mai banale lucruri, până la cele mai complexe: „Mă inspiră atât stările și trăirile mele, cât și ale celor din jur”.

image (2)

Procesul publicării este unul complex și de lungă durată. Prin urmare, e nevoie să muncești mai mult decât în momentul scrierii cărții: „Sunt momente în care mă simt obosită, momente în care nimic nu se leagă și mă simt secătuită pe dinăuntru, dar anume acele momente mă fac să scriu ceva care să impresioneze. De fapt, eu cred că una dintre principalele condiții ale creației este nostalgia sau chiar suferința”.

În scurt timp scriitoarea va mai lansa un roman „Infinitul dintre noi. Treisprezece”, în care a abordat o temă dificilă, dar actuală pentru societatea noastră, însă nu a omis iubirea. Totodată, tânăra a inclus și elementul misterios care se ascunde în cifra „Treisprezece”, însă acest simbol cititorii îl vor descoperi în momentul lecturării.

image (1)

Celor care doresc să devină scriitori tânăra le spune următoarele: „Celor care aspiră să devină scriitori le doresc multă inspirație, curaj, ambiție și putere să lupte până la capăt pentru visele lor. Nimic nu este imposibil dacă lupți, crezi și speri”.

 Irina Lanciu, reporteră stagiară

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente