Noi acuzații de spionaj din partea Statelor Unite pentru fondatorul Wikileaks, Julien Assange

assange

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a formulat 17 noi acuzaţii de spionaj împotriva co-fondatorului Wikileaks, Julian Assange, potrivit Medifax.

El este acuzat că ar fi primit şi publicat în mod ilegal informaţii clasificate. Assange a fost pus sub acuzare şi luna trecută pentru că ar fi conspirat cu fostul analist de informaţii în cadrul forţelor armate americane, Chelsea Manning, pentru a obţine acces la informaţii secrete ale Pentagonului.

Potrivit noilor acuzaţii, fondatorul WikiLeaks ar fi pus în pericol siguranţa naţională prin publicarea unor documente care ar fi putut afecta Statele Unite şi aliaţii acestora şi i-ar fi ajutat adversarii.

Avocatul lui Assange, Barry Pollack, a declarat joi că acuzaţiile la adresa clientului său „îi împiedică pe jurnalişti să îşi facă datoria de a informa publicul asupra deciziilor luate de către Guvernul american”.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat de autorităţile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii şapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspiraţie pentru furtul de secrete militare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente