14 copiii dintr-o grupă de 17, de la o grădiniță din stânga Nistrului, s-au otrăvit cu înălbitor. Aceștia au fost aduși la spitalul central din orașul Râbnița, unde au solicitat concomitent ajutor medical cu simptome de intoxicație alimentară. 

„S-a constatat că, înainte de plimbare, 14 din cei 17 copii au băut apă. Copiii au simțit că apa are un gust neobișnuit și i-au spus îndată educatoarei. S-a dovedit că, cu puțin timp în urmă, dădaca, pentru a curăța ceainicul, a turnat în apă un capac de soluție „Belizna” care conține clor. Educatoarea, fără a verifica ce era în ceainic, le-a turnat copiilor apă în cești”, se specifică într-un comunicat emis de așa-zisul Minister al Afacerilor Interne a regiunii.

Au fost internați doi copiii, o fetiță și un băiețel de cinci ani, care e în secția de reanimare. Ceilalți copii, după ce au fost examinați, au putut pleca acasă unde vor urma un tratament de ambulatoriu.

Acțiunile asistentei în vârstă de 45 de ani, cad sub incidența articolului „Neglijență”. Autoritățile locale, au inițiat o anchetă.