Unde să mergi vineri, 24 mai, la Chișinău. #diez îți recomandă să-ți încarci bateriile

60066037_2345568962374971_2429451186791308127_n
Foto: Liubomir Guțu

În această vinere toți se distrează. Iar ca să nu te trezești cu peripeții neplanificate, echipa #diez îți recomandă o listă cu evenimente de calitate.

#Donează sânge

Vineri, 24 mai marcăm Ziua Polițistului de Frontieră European. Tradițional, în această toți se mobilizează pentru o misiune nobilă, desfășurând pe întreg teritoriul Moldovei campania de donare voluntară de sânge.

Anul acesta vor fi șapte centre de colectare a sângelui și anume:

# Municipiul Chișinău, str. Petricani 19, ora 09.00;

# Orașul Cahul, str. Mateevici 103/2, ora 09.00;

# Orașul Edineț, str. Independenței 83, ora 09.00;

# Orașul Ungheni, str. Națională 79, ora 08.00;

# Orașul ȘtefanVodă, str. Testemițanu 1, ora 09.00;

# Orașul Soroca, str. Testemițanu 1, ora 09.00.

# Orașul Cantemir, IMSP STS Spitalul Raional Cantemir, str. Testemițanu 1; orele 09.00.

#Vin la Jazz

Vino la o seară de jazz care te va întâmpina cu un vin aromat la o terasă ca în poveste. Vatra Neamului a declarat sezonul deschis pentru seri de jazz în aer liber, cu Purcari Wines și bucate delicoase marca Vatra Neamului. Detalii și rezervări la numărul de telefon 022 226 839.

#Expozitie de pictura cu un număr de performance „You Power”

„Emoțiile nu mereu pot fi redate prin cuvinte. La mine ele au culoare”, spune Irina Bardița, autoarea expoziției. Colecția de picturi originale, „You Power” (tu ești puterea) reflectă un set de stări și trăiri sufletești, ce sunt stârnite de prejudecățile societății, înșirate simbolistic pe pânză..

În cadrul expoziției va fi prezentat și un număr de performance-uri, unde artista va reflecta sentimentele, emoțiile și bătăliile interioare, pe care le trăiește fiecare om, atunci când este diferit, și blamat că nu se încadrează în idealurile și standardele societății.

Conceptul expoziției este, acceptarea și dragostea de sine, să găsești forțe interioare pentru a fi #BodyPositive să-ți transformi defectele în Atuu. No hate, no ură, doar dragoste și acceptare de sine! Vino și împărtășește această experiență alături de prietenii tăi.

Evenimentul începe la ora 16:00 și are loc pe strada Alexei Șciusev 103. Pagina evenimentului aici.

#Premieră „Acasă la Japca”

Cronograf vă invită la proiecția filmului documentar „Acasă la Japca”, care va avea loc vineri, 24 mai, ora 19:30, la cinematograful ODEON. Documentarul este difuzat în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF 2019.

„Acasă la Japca” este un film despre tinerele care au ales să-și trăiasca viața în mănăstire, asumându-şi voturile monahale de abstinență, sărăcie și ascultare pâna la moarte. La premiera sunt invitate si protagonistele filmului. Filmul este realizat de Studioul Moldova-Film, regia este semnată de Olga Pascari.

#Startup Weekend Women Chișinău

Ai o idee de afacere și vrei să o testezi și să îți formezi echipa? Vino pe 24 – 26 mai la Startup Weekend Women Chișinău. Cea mai bună cale spre independența financiară este afacerea proprie – vino cu ideea ta, fă parte dintr-o echipă, implementează-ți visul și fă primul pas spre lumea antreprenoriatului.

Biletele pot fi cumpărate aici. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente