(foto, video) „Eu nu sunt hârtie igienică”. O artistă din Moldova a creat un performance neobișnuit la Veneția

tatiana-fiodorova-biennala-201920

La deschiderea celei de-a 58-a ediție a Bienalei din Veneția, desfășurată pe data de 11 mai, moldoveanca Tatiana Fiodorova s-a evidențiat print-un performance inedit. Conaționala noastră a scris pe un rulou întreg de hârtie igienică fraza „Eu nu sunt hârtie igienică. Sunt făcută în Moldova”.

În perioada 11 mai – 24 noiembrie, Festivalul Bienal de Artă Contemporană se desfășoară la Veneția. Din păcate, Moldova, ca de obicei, nu participă oficial la acest festival. Invizibilitatea artiștilor din Moldova pe arena internațională și lipsa suportului financiar pentru arta contemporană de la noi au împins-o pe Tatiana să-și elaboreze creația în mod independent.

La ieșirea din Grădina Giardini, Tatiana, a distribuit vizitatorilor câte o bucată de hârtie igienică cu textul „Eu nu sunt hârtie igienică. Sunt fabricată în Moldova”.


fotocredit: newsmaker.md

Tânăra s-a născut și a crescut în perioada sovietică, iar devenirea ei ca artistă s-a întâmplat în anul 2000. Totuși, domeniul ei artistic se concentrează asupra identității URSS-iste pierdute și asupra problemelor sociale, politice și economice cu care se confruntă actuala generație.

Lucrările Tatianei Fiodorova au fost reprezentate în Norvegia, Danemarca, Belgia, Austria, România, Rusia și alte țări europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente