(doc) Un deputat democrat solicită de la FISC și de la autoritățile din Germania informații despre veniturile ACUM. Reacția blocului parlamentar

img-4

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, solicită de la Serviciul Fiscal de Stat (FISC) informații despre impozitele Blocului „ACUM”, pentru o perioadă de 10 ani. Totodată, Sîrbu a transmis o solicitare și autorităților din Germania, de la care vrea să obțină informații despre averea liderului Platformei DA, Andrei Năstase.

În solicitarea trimisă către FISC, Sîrbu cere informații cu privire la impozitul pe venit, impozitul pentru fondul social și fondul de asigurări medicale obligatorii, achitate în bugetul public național pentru o perioadă de acum 10 ani, pentru fiecare an în parte, pentru cei 26 de deputați ai Blocului ACUM.

fisc1

fisc1a

În cea de a doua solicitare, trimisă către autoritățile din Germania, Sîrbu cere informații de la controlul fiscal cu privire la averea lui Andrei Năstase. Deputatul democrat presupune că liderul Platformei DA ar fi comis acțiuni de evaziune fiscală, acțiuni transfrontaliere de spălare de bani sau nu a declarat anumite bunuri.

fisc2

fisc2a

Pe de altă parte, vicepreședintele Platformei DA, Liviu Vovc, spune că astfel de solicitări despre membrii PD au fost adresate la FISC și de către el, doar că disponibilitatea FISCului de prezentare a anumitor date este diferită de la caz la caz.

„Din presă am aflat că directorul FISCului a declarat că în 30 de zile va oferi răspunsul. Dacă instituția își arată disponibilitatea, atunci să fie bună să răspundă și la această solicitare. Ar fi minunat să investigheze și proprietățile din afara țării ale persoanelor cu demnitate publică menționate”, a menționat Vovc.

fisc3

fisc3 a

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente