Cum poți obține un program de stagiu în Parlamentul german și o bursă lunară de 500 de euro

flag flags national flag national flags german flag ensign ensigns blowing leisure tourism German National Parliament Berlin democracy democratic architecture dome column columns arch arched arches German flag flag steps tourist tourism visit visitors gov
Foto: Realitatea.md

Absolvenţii instituţiilor de învățământ superior din Republica Moldova, care sunt interesați de politică și cunosc limba germană, au posibilitatea de a absolvi un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german.

Pentru anul 2020, Bundestagul German oferă posibilitatea studenților din întreaga lume să-și facă stagiul de practică în cadrul Parlamentului timp de cinci luni. Participanților la program li se oferă astfel posibilitatea de a cunoaşte sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum şi de a acumula experienţă practică privind activitatea parlamentară.

Programul durează de la 1 martie până la 31 iulie 2020. Participanţii beneficiază de o bursă lunară în valoare de 500 de euro, cazare gratuită şi asigurare.

Persoanele interesate trebuie să fie născute după 1 martie 1990 şi să posede cunoştinţe foarte bune de limbă germană.

Informaţii detaliate despre programul de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de înregistrare şi cea de selecţie pot fi preluate de AICI!

Dosarul complet urmează a fi expediat până la 31 iulie 2019 prin e-mail la [email protected] într-un fişier PDF.

Anual, la acest program participă circa 120 persoane din întreaga lume. Începând cu anul 2008, peste 30 de tineri din Moldova au beneficiat de posibilitatea de a face un stagiu de practică în Bundestag.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente