(foto) A fost desemnată cea mai mai bună dirigintă din municipiul Chișinău, pentru anul școlar 2018-2019

diriginte 4

Învățătoarea Liceului Teoretic „Gheorghe Ghimpu” din Colonița, Tamara Martinici, a fost desemnată Dirigintele Anului școlar 2018-2019, în municipiul Chișinău. Rezultatele concursului „Diriginte, drag părinte”, ediția a XI-a, au fost anunțate, ieri, în cadrul unei gale.

Câștigătoarea, Tamara Martinici, a spus că un diriginte este un adevărat manager și lider al colectivului de clasă. „M-am străduit și mă strădui prin ceea ce fac, să creez oameni de valoare, să creăm frumosul și așa îi învăț pe ei să creeze frumosul”, a menționat pedagogul, transmite IPN.

Cel mai creativ diriginte din municipiul Chișinău a fost desemnată Valentina Hâncu, de la Liceul Teoretic Grătiești. Iar premiul pentru cea mai reușită prezentare a temei de acasă, în cadrul concursului, a fost acordat Danielei Defter, de la Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”. „Societatea de astăzi este foarte schimbătoare, iar mie îmi place schimbarea. Copiii sunt acel motoraș care mă face să mă schimb și să fiu la nivelul lor”, a spus profesoara.

diriginte

Nicolae Guştiuc, membru al comisiei de jurizare, a remarcat că fiecare diriginte a fost original, fiecare a demonstrat că activitatea pe care o desfășoară nu este doar o funcție, dar și o vocație.

„Dirigenția este o vocație, o șansă de a fi alături de omul în creștere”, a spus și Rodica Guțu, șefa Direcției generale, educație, tineret și sport a municipiului Chișinău. „Diriginții sunt acei care scriu pe tabla destinului copilului valorile pe care trebuie să le respecte în viață”, a menționat funcționara.

diriginte 1

La concurs au participat 20 de pedagogi de la 20 de instituții de învățământ. Opt s-au ales premii bănești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente