Training pentru jurnaliști. Cunoaște cum să scrii corect o solicitare cu privire la accesul la informație

jurnalistii-solicita-examinarea-cat-mai-urgenta–in-lectura-a-doua–a-modificarilor-la-legea-privind-accesul-la-informatie-1475839499

A.O. „Juriștii pentru Drepturile Omului” invită jurnaliștii (începători) să participe la un training privind accesul la informații, în zilele de 28 mai sau 29 mai. În cadrul acestuia, vor fi prezentate prevederile legale și practicile internaționale privind accesul la informație, protecția datelor cu caracter personal, care informație este cu acces restricționat și secretă, care sunt modalitățile de solicitare a informației.

De asemenea, vor avea loc discuții și exerciții practice despre cum scriem corect o cerere de acces la informație, care este diferența dintre solicitarea de informație și petiție sau ce facem în cazul în care autoritățile refuză să ofere informațiile solicitate.

Trainingul se desfășoară în cadrul Proiectului „Promovarea dreptului la informare pentru publicul din Moldova” („Promoting the Public’s Right to Know in Moldova”), implementat de A. O. „Juriștii pentru Drepturile Omului”, cu susținerea financiară a Fondului Naţiunilor Unite pentru Democrație (UNDEF).

Persoanele interesate sunt rugate să expedieze CV-ul și o Scrisoare de motivare, la adresa electronică: [email protected], până pe data de 25 mai. Toate cheltuielile vor fi asigurate de către organizatori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente