PSRM nu a vrut să vină la ședința solicitată de ACUM. Năstase: „Este o majoritate nedeclarată între PD-PSRM și Șor”

40922263393_86e9935afb_h

Încă o tentativă de convocare a ședinței Parlamentului a avut loc astăzi, la solicitarea blocului ACUM. În ajunul propunerii, PSRM a menționat că nu va participa și cere în continuare constituirea unei majorități. Unul din co-președinții blocului ACUM, Andrei Năstase spune că: „este deja o majoritate neoficială, formată din PD, PSRM și Șor”.

„Am sperat că sunt și alți deputați care vor să lucreze în interesul oamenilor care i-au ales. Credem cu tărie în continuare că primul lucru care trebuie făcut este să redea libertatea instituțiilor de stat. (..) Credem că demontarea sistemului corupt este posibilă. Este un proces complicat, dar real”, a spus Maia Sandu.

„Este o majoritate nedeclarată compusă din PSRM, PD și Șor, iar această majoritate funcționează împotriva țării. Ea a făcut nefuncțional un întreg Parlament. E timpul ca această majoritate să se anunțe reciproc și să-și asume dezastrul din țară”, a adăugat Andrei Năstase.

Blocul ACUM a invitat PSRM la o Ședință Specială a Parlamentului, vinerea trecută. În replică,  PSRM a numit inițiativa blocului ACUM drept una „populistă”.

„Fracțiunea Partidului Socialiștilor subliniază că pentru a depăși criza politică este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină, cel puțin privind alegerea în prima etapă a conducerii parlamentului”, se menționează într-un comunicat al PSRM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente