Portalul E-Grădiniță a devenit al patrulea cel mai popular serviciu public electronic din țară. Cum funcționează acesta

elevi-diez-920×613-920×613

Începând cu 1 aprilie, părinții din municipiul Chișinău își pot înregistra online copiii în clasa întâi. Astfel, părinții se pot autoriza pe site cu adresa de e-mail și selecta instituția în care doresc să-și înscrie odrasla.

„Portalul de înscriere online la grădinițe a devenit al 4-lea cel mai popular serviciu public electronic din țară. Mă bucur că deja 19 000 de părinți nu mai cunosc ce înseamnă să alergi câte o săptămână pe la 3-4 instituții pentru o procedură care acum se face în 11 minute” , a spus Ruslan Codreanu.

Această platformă online a fost creată la dispoziția acestuia, cu scopul de a reduce corupția în instituțiile de învățământ la etapa de înscriere a copiilor în clasa întâi.

Portalul E-Grădiniță este ușor de utilizat. Părinții trebuie să îndeplinească câțiva pași importanți după cum urmează: Selectează instituția în care urmează sa fie înscris copilul și completează o cerere referitor la limba de instruire, introduce IDNP-ul, localitatea, adresa de domiciliu și școala. La formular, părintele va anexa copia buletinului de identitate și copia certificatului de naștere al copilului.

După înregistrare, părinții vor putea urmări pe site care este statutul cererii. În prima etapă sunt acceptați solicitanții care corespund districtului instituției de învățământ, iar în a doua etapă – ceilalți copii. Managerii instituțiilor de învățământ vor examina cererile în ordinea în care au fost depuse.

Solicitanții primesc înștiințări dacă cererea nu corespunde adresei, dosarul depus online este incomplet sau din cauza lipsei locurilor disponibile. În caz de neacceptare, părinți pot raporta abuzul. Nerespectarea rândului și a procedurilor legale vor fi vizibile în sistem, iar șefii de instituții care nu vor respecta metodologia de înscriere vor fi sancționați.

Platforma online a costat Primăria Chișinău – 89 000 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente