Biodiversitatea este sub pericolul extincției. Aerul este într-atât de poluat încât, în unele orașe, sunt impuse restricții pentru ieșirea din casă. Știrile despre râuri și oceane inundate de plastic nu contenesc. Dacă toate aceste probleme te afectează, atunci alătură-te Protestului Mondial pentru Climă.

De câteva luni, elevi din diverse orașe ale lumii boicotează lecțiile în zilele de vineri și protestează față de viitorul lor incert pe această planetă. Concomitent, protestele mișcării Extinction Rebellion în Marea Britanie au blocat Londra pentru două săptămâni, pentru a atrage atenția asupra pericolului iminent al extincției rasei umane.

„În 24 mai ne dăm întâlnire iarăși, la cel de-al doilea Protest Mondial pentru Climă. Nu contează cine ești: elev, student, angajat, casnică, pensionar – suntem cu toții egali în fața încălzirii globale și a pericolelor pe care aceasta o aduce: fenomene meteo extreme, secete, inundații, micșorarea rezervelor de apă în mediul urban, diminuarea resurselor alimentare și multe, multe altele”, spun organizatorii protestului din Republica Moldova.

Pe 24 mai ești invitat să te alături Protestului Mondial pentru Climă, în cadrul căruia vor fi înaintate Primăriei revendicările pentru soluționarea crizei de mediu din municipiul Chișinău, pentru că schimbarea începe chiar de aici, din casele noastre și din orașul nostru.

Participanții la protest își dau întâlnire la ora 16:00, la cafeneaua Guguță, unde doritorii își pregătesc pancarte. La ora 17:00 aceștia vor porni în marș spre Primărie.

Mai multe detalii despre protest găsești AICI!