Gheretele revin în parcurile din Chișinău. Unde urmează să fie amplasate, pe timp de vară, 40 de chioșcuri

Amplasarea-gheretelor

După ce săptămâna trecută, edilul capitalei a cerut părerea locuitorilor privind amplasarea gheretelor pe timp de vară, astăzi, Ruslan Codreanu a anunțat rezultatele sondajului.

Potrivit lui, din cele 140 de adrese propuse inițial pentru amplasarea gheretelor, s-a ajuns la 40, numărul lor fiind redus semnificativ.

„Proiectul dispoziției cu punctele unde să fie amplasate gheretele respective l-am făcut online, astfel încât să văd ce cred oamenii. Am primit peste 500 de mesaje dintre care, majoritatea dintre respondenți, au zis că vor să vadă gherete în parcuri și în scuaruri în sezonul estival. Singura problemă este ca să nu fie amplasate pe trotuare din contul pietonilor sau vizitatorilor parcului. Au fost propuneri ca aceste gherete să fie la intrări în parc, și nu în interiorul parcului”, a declarat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței operative a primăriei.

Gheretele vor fi amplasate după cum urmează:

# Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”- 4 unități;

# Grădina Publică Ștefan ce Mare– 4 unități;

# Parcul Valea Morilor – 14 unități;

# Parcul Valea Trandafirilor – 12 unități;

# Parcul La izvor – 6 unități;

# Parcul Dendrariu –  4 unități;

# Parcul Alunelul – o unitate.

Potrivit edilului, majoritatea din cei care au participat la sondaj, au considerat că în parcul Valea Morilor și în parcul Valea Trandafirilor, sunt prea multe gherete, iar numărul lor urmează să fie revizuit.

„O ultimă recomandare din partea celor care au participat la sondaj a fost să respectăm cu strictețe aspectul estetic al gheretelor amplasate astfel încât să nu fie de culori diferite, să nu arate ca sicriele și cel puțin să fie în stilul locului în care sunt amplasate”, a mai adăugat edilul.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, Serghei Carp, șeful Î. M. „Spații Verzi” a rugat toți comercianții care urmează să instaleze gherete în parcuri, să încheie contract de salubrizare cu „Spațiile Verzi”.

Gheretele vor comercializa băuturi reci sau calde și înghețată din 1 iunie – până pe 30 octombrie, scrie alocapitala.md. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente