(foto, video) Peste 60 de grădini înnămolite și mai multe terenuri agricole din Moldova au fost afectate de ploile torenţiale

Ploi torentiale1

Mai multe culturi agricole din localităţile ţării au fost prejudiciate, în urma ploilor torenţiale înregistrate pe 18 mai. În unele gospodării a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru a pompa apa.

În localităţile Donici şi Camenca din raionul Orhei, precipitaţiile au deteriorat 0,1 km de drum local şi au fost înnămolite gradinele a circa 60 de gospodării particulare.

Prejudicii au fost înregistrate şi în raionul Donduşeni . În localitatea Arioneşti de pe acoperişul a două depozite cerealiere au fost smulse şi deteriorate 395 de foi de ardezie, iar barajele a patru bazine acvatice au fost avariate. În satul Donduşeni precipitaţiile au afectat circa 120 ha de porumb, iar în localitatea Parcova au fost afectate barajele de protecţie a două bazine acvatice.

Ploi torentiale
Ploi torentiale1

La fel, ploaia a făcut prejudicii şi în localităţile Tîrnova şi Elizavetovca, unde au fost prejudiciate 10 ha de semănături şi 20 ha de porumb. În raionul Sîngerei, precipitaţiile torenţiale au distrus circa 100 ha de semănături, iar prejudiciile urmează a fi estimate.

Ploi torentiale2 Ploi torentiale3

Potrivit IGSU cele mai afectate localităţi au fost înregistrate în nordul ţării, unde salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din beciuri şi subsoluri, iar comisiile teritoriale excepţionale sunt antrenate pentru estimarea prejudiciilor.

Ploi torentiale4
Ploi torentiale6

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă îndeamnă gestionarii bazinelor acvatice să monitorizeze strict starea digurilor de protecţie pentru prevenirea inundaţiilor.

Ploi torentiale7
Ploi torentiale8
Ploi torentiale9
Ploi torentiale11

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente