Hai la teatru! Care este repertoriul Teatrului Național „Mihai Eminescu” pentru perioada 20 – 26 mai

cm-17_0-920×613-920×613

În perioada 20 – 26 mai, spectatorii sunt invitați la mai multe spectacole frumoase la teatrul „Mihai Eminescu”, din Chișinău. Iată care este repertoriul spectacolelor pentru această săptămână.

#Joi 23 mai, ora: 18.00 KRUM – Avionul. Au anunțat deja aterizarea. Într-un oraș… Un oraș care și-a păstrat tot ce și-a mai putut păstra…Aeroportul. Vreo două cimitire. Un spital mai bun…altele la fel… de bune…Niște cafenele…Un hotel… Să-i zicem Hilton…Un cinematograf… Un oraș… Un oraș care și-a păstrat tot ce și-a putut păstra… bineînțeles Nordul, Sudul, Vestul, Estul… dar să ajungi de la Sud la Nord înseamnă un efort,o decizie…ceva…și noi suntem la Sud… într-un cartier situat la sudul unui oraș cu ieșire la mare…un oraș și o mare… o mare de oameni…femei și bărbați care uneori își ridică privirea spre cer ca să caute…să caute… unde se întoarce Krum fără realizări pentru a trăi fără scop într-o lume plină de aparențe deșarte, idealuri false și burți pline, univers al zilei de azi, lipsit cu desăvârșire de sens, dragoste, valori sau gimnastică fie ea și matinală, în care doar Mama îl iubește, de moare, pe Krum…

#Vineri 24 mai, ora: 18.00 „Amorul dănţuie şi feste joacă” este realizat în stil geto-dacic, sunt închegate 4 opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cîntece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).

#Sâmbătă 25 mai,ora: 18.00 „Steaua fără nume” Într-un orășel șters, de provincie, Profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. In așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.

#Duminică 26 mai, ora: 12.00 „Peppi Ciorap Lung”: un musical aducând în scenă istorii haioase şi doldora de înţelesuri, mișcare, dans şi melodii de neuitat; năstrușnica Peppi nu se lasă bătută cu una, cu două, face doar ce-i tună prin cap. După o întâlnire cu eroina noastră până şi hoţii se lasă de meserie! Să privim lumea prin lentil imaginaţiei lui Peppi şi de acum în colo nici o zi nu va mai semăna cu alta!

Ora: 18.00 „Douăsprezece scaune” de Ilf şi Petrov – comedie muzicală despre corupţie şi birocraţie, după piesa cu acelaşi nume, o nouă adaptare, toată trupa în scenă. Subiectul, acelaşi: goana după bogăţii, corupţie, temă actuală şi în Md. Eroii –puţin modificaţi (caractere naţionale). Ostap Bender, „maestru al combinaţiilor”, cu cei doi amici ai săi – Ippolit Matveevici şi părintele Fiodor sunt meru în căutarea comorii ascunse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente