Sfaturi practice: Cât te costă, de fapt, o vacanță la mare în Nisa, cu zbor direct din Chișinău

Foto: Travel Fashion Girl

Colega noastră, Elena Baranov și câțiva prieteni de-ai ei vor vara aceasta la mare, în Nisa, dar la preț mai puțin „aristocratic”. Echipa #diez i-a sărit în ajutor: Liubomir, cu un număr de telefon al cumătrului de la agenția de turism, iar Alexandru, călător înrăit, a învățat-o cum să-și optimizeze bugetul. La ce concluzie a ajuns Elena și de ce moldovenii se sperie, apropo, nemotivat, când aud de Nisa, aflați mai jos.

Drumul

Zbor direct din Chișinău oferă doar Air Moldova. În reclame, compania afișează prețuri începând cu 99 de euro într-o direcție, dar Elena și prietenii săi vor să meargă la Nisa în a doua jumătate a lunii iunie, deci prețurile la bilete sunt mai mari.

nicezbor

Elena a găsit bilete cu 280 euro de persoană, tur-retur, pentru perioada 17-24 iunie. Unul din primele avantaje este că Air Moldova acum hrănește mai bine pasagerii și îi servește cu vin, deci gașca poate economisi 2 mese și cel puțin 2 sticle cu vin.

Pretty Wild Wolrd

Cazarea

Graficul cursei Chișinău – Nisa poate părea nu tocmai comod. Avionul ajunge în Nisa seara, la 21.30. De aici, sunt două variante pentru Elena și prietenii săi: merg în club sau la culcare. Dacă se duc la locul de cazare, a doua zi vor fi odihniți și vor putea avea o zi plină de excursii și mare. Deocamdată ei sunt în dilemă.

cazare1

Cei 4 prieteni care au luat în calcul perioada de 17-24 iunie pentru această vacanță, au găsit pe airbnb.com oferte de cazare de tip apartament. Ca să le fie mai comod, au planificat 2 zile de cazare mai aproape de plajă, 3 zile mai aproape de centrul orașului și alte 2 zile, într-o altă latură a orașului.

În raza orașului Nisa, o noapte de cazare costă între 40 și 50 euro pentru 4 persoane sau câte 10-13 euro pe noapte de persoană.

nicepreturi

Ei vor să stea cazați în Nisa, dar să viziteze și celebrele orașe din vecinătate: San Remo (55 km distanță), Cannes (40 km distanță) și Monte Carlo (21 km distanță).

nice monte carlo

san remo

Până acum, Elena și prietenii săi ar cheltui aproximativ câte 360 euro euro pentru 7 zile de vacanță în Nisa.  Aceste cheltuieli includ zborul tur-retur și cazarea.

Mâncarea

nicefood

Gașca vrea să guste din bucatele cu specific local, dar să nu exagereze. Ei planifică să iasă în oraș în fiecare seară, la un suc sau o bere, dar să ia cina în localuri doar uneori seara. În rest, ziua să-și pregătească sandwich-uri, să mănânce în apartament etc. Cu o astfel de organizare, unei persoane i-ar ajunge 200 euro pentru mâncare timp de o săptămână.

Concluzii

Shutterstock

În final, Elena și prietenii săi au ajuns la un buget de aproximativ 560 euro de persoană, pentru 7 nopți de vacanță în Nisa. Ei nu au calculat transportul public prin oraș și transportul către cele 3 orașe pe care vor să le viziteze – San Remo, Monte Carlo și Cannes. Bugetul nu va crește însă cu mult. De exemplu, o călătorie cu trenul până la San Remo te costă circa 7 euro.

Recomandări

Dacă preconizați să mergeți în vacanță în Nisa, cumpărați biletele din timp, pentru că prețurile au tendința de a crește la fel ca temperatura vara.

Just Globetrotting

Dacă vă duceți mai mult pentru excursii și nu pentru scăldat sau plajă, mai bine alegeți sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie. Vă va costa mai puțin și drumul, și cazarea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente