Marcajul rutier va fi aplicat în trei nuanțe: galben, alb și roșu. Ce semnifică fiecare culoare

img

Primăria municipiului Chișinău informează că de astăzi au început lucrările de aplicare a marcajului rutier pe străzile din Chișinău. Prioritar, serviciile municipale vor interveni pe trecerile pietonale cu trafic intens, în intersecțiile problematice și în preajma instituțiilor de învățământ.

Astfel, aplicarea marcajului a început în sectorul Râșcani, pe străzile: Florilor, str. N. Dimo, str. M. Costin, str. Studenților, str. M. Basarab, str. Doina, str. B.P. Hasdeu, str. Gr. Ureche, str. Sf. Gheorghe, str. Av. Iancu.

Termenul de executare a lucrărilor de profil este de 2 luni, urmând a fi aplicat marcaj pe toate străzile principale și cele secundare din oraș.

În acest an, marcajul rutier de pe străzile din Chișinău va fi de 3 culori: alb, galben și roșu. Cu culoare galbenă vor fi marcate stațiile de așteptare a transportului public, iar cu roșu și alb vor fi evidențiate intersecțiile problematice (aglomerate) din capitală.

Î.M. Regia „EXDRUPO” va asigura trei echipe de lucru și va contracta suplimentar servicii pentru aplicarea marcajului rutier alb-roșu la trecerile pietonale.

Volumul lucrărilor este de 43 mii metri pătrați, iar bugetul prevăzut în acest scop este de 4, 2 milioane lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente