Fii parte din echipa ONU Moldova. Tinerii pot participa în cadrul unui program de stagii care promovează diversitatea

1

Organizația Națiunilor Unite a lansat cea de-a IV-a ediție a Programului de stagii pentru diversitate, destinat persoanelor din grupurile mai puțin reprezentate în echipa ONU. Scopul programului este de a stimula incluziunea și acceptarea persoanelor cu mai puține șanse de afirmare pe plan profesional, precum și de a încuraja cât mai multe organizații și instituții să preia exemplul ONU, oferind oportunități similare.

Mai multe persoane, inclusiv cu dizabilități, reprezentanți ai minorităților etnice, lingvistice, sexuale și religioase, sunt așteptate să participe la cea de-a doua ediție a programului de stagii și să se alăture echipei ONU.

Timp de 3-5 luni, stagiarii vor fi implicați în activități și evenimente ale entităților ONU. Astfel, persoanele vor căpăta experiență practică și vor dobândi competențe profesionale utile pentru angajarea ulterioară în câmpul muncii, inclusiv în cadrul ONU.

Obiectivul Programului este de a oferi femeilor și bărbaților din grupurile mai puțin reprezentate oportunitatea de a obține experiență de lucru cu OHCHR, dar şi cu alte agenţii/entităţi ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru a-și spori competitivitatea în cadrul concursurilor de angajare ulterioare.

Perioada de desfășurare a stagiului este de 4 – 6 luni, începând cu 1 iulie 2019. Termenul limită de prezentare a dosarului de aplicare: 3 iunie 2019, ora 18.00 (ora locală).

Pentru mai multe detalii cu privire la procedura de înscriere, accesați următorul link sau pagina de Facebook. 

Un studiu din 2015 al Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) arată că un contact direct cu persoanele din grupurile subreprezentate reduce considerabil distanța socială și sporește incluziunea. Stagiile disponibile pentru persoanele din grupurile subreprezentate – cum ar fi minoritățile etnice, persoanele cu dizabilități, persoanele care trăiesc cu HIV, etc. – nu doar deschid noi oportunități, ci și contribuie la o mai bună incluziune socială, cultivând atitudini de acceptare în cadrul organizațiilor și instituțiilor beneficiare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente