Educația poate fi distractivă. Participă la o nouă ediție a proiectului „Laboratorul de Științe”

b

După succesul din prima ediție a proiectului educațional „Laboratorul de Științe”, în 2018, Bayer invită reprezentanții presei la cea de a doua ediție, care se va desfășura la Chișinău. Proiectul educațional Bayer în țările UE – „Laboratorul de Științe” – se va derula în perioada 20 – 24 Mai 2019, în incinta Universității Agrare de Stat din Republica Moldova (str. Mircești 42, blocul 2, Facultatea de Agronomie, sala de curs 112, Chișinău).

Proiectul vine să demonteze unul dintre cele mai cunoscute mituri legate de educaţie, conform căruia ştiinţa nu este distractivă, şi să stârnească interesul elevilor pentru învăţat, în general. Laboratorul de științe este dedicat copiilor între 6 şi 12 ani și presupune organizarea de ore interactive cu elevii, în cadrul cărora vor fi efectuate și explicate diverse experimente științifice. Proiectul își propune organizarea a 8 sesiuni pe zi, între orele 9:00 – 17:00, durata unei sesiuni fiind de 60 de minute.

În acest an, în cadrul proiectului vor participa cca 1066 de copii din diverse instituții de învățământ din țară. În cadrul programului, micii cercetători vor vizita și muzeul zoologic/de anatomie a animalelor din incinta universității, ferma didactică a UASM și stația de pompieri din preajma UASM.

Prin organizarea Laboratorului de Științe ne propunem să atingem un obiectiv ambițios asumat de Bayer la nivel global: 1000000 de copii interesați de știință, până în anul 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente