Scrisoare către părinți. Cum o profesoară îndeamnă părinții să-și încurajeze copiii înaintea evaluărilor finale

elevi-diez-920×613

Luna mai este preconizată pentru teste, evaluări și note finale. Astfel, aceasta poate fi o perioadă foarte stresantă pentru elevi. În goana după note bune și de teama de a nu-și dezamăgi părinții, mulți elevi nici nu mai dorm nopțile.

Cu această ocazie, o învăţătoare din România a dorit să transmită un mesaj care i s-a părut important pentru părinţii elevilor aflaţi în faţa examenului de Evaluare Naţională.

Aceasta roagă părinţii să nu le distrugă copiilor încrederea în ei, chiar dacă obţin o notă mai mică, pentru că nu toți sunt făcuţi pentru a înțelege matematica sau chimia:

„Examenul de Evaluare Naţională şi perioada evaluărilor va începe în curând. Ştiu că toţi aveţi emoţii în legătură cu copiii voştri, întrucât cu toţii vă doriţi ca aceştia să se descurce cât mai bine. Dar vă rog să vă amintiţi că printre elevii care vor da evaluarea există un artist care nu are nevoie să înţeleagă matematica. Există un anteprenor căruia nu îi pasă de istorie sau limba engleză. Există un muzician ale cărui note la ştiinţă nu vor conta în viitor. Există un sportivale cărui abilităţi fizice sunt mult mai importante decât geografia. În cazul în care copilul vostru va obţine rezultate excelente, e grozav. Dar în cazul în care fiica sau fiul dumneavoastră nu va obţine numai rezultate de top, vă rog să nu le distrugeţi încrederea în sine sau demnitatea. Spuneţi-le că este în regulă. Este doar o evaluare. Sunt făcuţi pentru lucruri mai mari în viaţă. Spuneţi-le că indiferent de cât de mari sau de mici vor fi rezultatele că îi iubiţi şi că nu îi veţi judeca pentru ele. Vă rog, faceţi asta, şi când o veţi face, priviţi-vă copii cucerind lumea. O evaluare sau un rezultat mic nu le va curma visele şi nici talentele. Şi vă rog, nu cred că medicii şi IT-iştii sunt singurii oameni fericiţi în lume. Calde salutări, învăţătoarea Toşa Teodora”, precizează cadrul didactic.

scrisoare părinți
Mesajul învăţătoarei a fost publicat pe reddit, devenind repede viral, însă comentariile internauţilor au fost împărţite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente