Noaptea Europeană a Muzeelor are loc an de an, pe data de 18 mai, atunci când marcăm și Ziua Internațională a Muzeelor. Cu această ocazie, majoritatea muzeelor din țară stabilesc o serie de activități ce vor marca programul muzeului. În acest an evenimentele se vor desfășura sub genericul: Muzeele - hub-uri creative: viitorul tradiţiilor.

Muzeul Național de Artă al Moldovei invită, de asemenea, toți doritorii să se delecteze cu o gamă de evenimente organizate cu scopul de a promova cultura muzeelor și bineînțeles, arta.

Noaptea Muzeelor, organizată sub Patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, se va desfășura conform următorului program:

# Vizitarea expoziției temporare: Bienala Internațională de Pictură Chișinău 2019 și a expoziției permanente de Artă Universală.
# Master class Arta covorului, cu implicarea studenților de la Facultatea Arte Plastice și Design de la UPS Ion Creangă
# Ateliere de creație pentru copii și maturi
# Jocul distractiv Dăm măștile jos!, cu sprijinul trupei de actori de la Teatrul Național Eugene Ionesco
# Realizarea schiţelor portret în creion, cărbune, sanguină, pastel a vizitatorilor doritori de a fi portretizaţi, cu implicarea elevilor de la Liceul Academic de Arte I. Vieru și a studenţilor de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice

# Realizarea desenelor decorative cu henna

Ziua va fi marcată și de recitaluri de muzică clasică întrunite în 4 prestații a următorilor interpreți:

# Ion Negură- solist-flautist al Sălii cu Orgă din Chișinău, la pian – Olga Iuhno
# Corul Național de Cameră al Sălii cu Orgă, conducator – Ilona Stepan
# Alexandru Cioroi – țambal
# Recitaluri de muzică clasică susţinute de elevii și profesorii de la: Școala de Arte A. Stârcea, Școala de Muzică pentru Copii Maria Bieșu, Liceul Republican de Muzică S. Rahmaninov, Liceul Republican de Muzică C. Porumbescu, Centrul de Excelenţă în Educaţie artistică Ş. Neaga şi de studenții de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

image arta muzeu

 

Autoare: Iulia Vrabie