Hospice Angelus organizează evenimentul devenit tradițional, „Balul anual de caritate”, la care participă personalități din mediul diplomatic, oameni de afaceri, artiști și toți oamenii cu inimă mare, care nu sunt indiferenți de cauza Hospice. Evenimentul va avea loc la Radisson Blu Leogrand Hotel, situat pe strada Mitropolit Varlaam 77, Chișinău.

Programul serii include o cină cu bucate selecte și un program artistic variat. De asemenea, o licitație cu strigare cu prezentare de obiecte inedite, o licitație fără strigare și o tombolă. Toți banii colectați vor fi utilizați pentru serviciile de Îngrijiri Paliative (ÎP) gratuite prestate de către Hospice Angelus Moldova.

Printre susținătorii cauzei nobile promovate de Hospice Angelus Moldova se numără: Tudor Ungureanu, Olga Verbițchi, Buneii de la Văleni, ansamblul de dans „Veselia”, ansamblul etno- folcloric „Vălencuțele”, DJ Codek; Sponsorii: Moldova Agroindbank, Château Purcari, Supraten, Infinity Labz, Trigor AVD, Creator Iurie Borș și alții.

Scopul evenimentului este de a spori nivelul de conștientizare a publicului cu privire la necesitatea de ÎP în Republica Moldova și de a colecta resurse financiare pentru îngrijirea gratuită a adulților și copiilor aflați la evidența fundației.

Îngrijirea paliativă are drept scop îmbunătățirea calității vieții atât a pacienților cu boli incurabile, grave, avansate, cu pronostic limitat de viață de până la 12 luni, cât și a familiilor acestora, oferind asistență medicală, socială, consiliere psiho-emoțională și spirituală.

În anul 2018, circa 2000 de persoane au beneficiat de susținere de la Hospice Angelus. Pe parcursul anului 2018 în cadrul primului Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice din Moldova „Casa Angelus”, situat în satul Isacova, raionul Orhei au fost găzduiți 180 pacienți pediatrici, fiind acoperite 4700 zile/pat. Centrul are o capacitate de 15 -18 paturi pentru copii și 10 paturi pentru membrii familiilor acestora.

Evenimentul se va desfășura pe 24 mai 2019.

Pentru confirmarea prezenței la eveniment sau pentru detalii despre aceasta scrieți la adresa: [email protected] sau la numărul de telefon: 079-226-568.