(foto) Diplome, zâmbete și lacrimi de bucurie. Cum s-a desfășurat decernarea burselor de merit în acest an

DSC_8564

Cea de a XXIII-a ediție a programului „Burse de merit” s-a încheiat odată cu decernarea burselor și diplomelor pentru cei 50 de finaliști. Evenimentul a avut loc pe data de 14 mai, în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” și este organizat cu suportul financiar al partenerilor programului BC „Moldova Agroinbank” SA și Orange Moldova.

Spre deosebire de anul trecut, în acest an au fost cu 6 participanți mai mult. Astfel, 221 studenți și masteranzi din 18 instituții de învățământ superior din țară au aplicat la programul „Burse de merit”, 2018. 50 de finaliști au fost aleși în baza a două probe: prezentarea documentelor și scrierea unui eseu motivațional.

DSC_1525

Cei 50 de tineri, dintre care 35 – studenți în cadrul ciclului licență și 15 – studenți la masterat, au primit burse în valoare de 12000 de lei fiecare.

Tinerii au declarat că sunt mândri de reușitele lor, iar bursele vor fi cheltuite în folosul studiilor.

DSC_1564

„Starea mea de spirit este una plină de mândrie și bucurie. De asemenea, sunt tare fericită că îmi fac părinții mândri de mine. Mereu aveam speranțe că voi fi printre finaliști și mă simțeam sigură pe mine, însă când am primit apelul telefonic cu confirmarea locului, am strigat de bucurie. Voi folosi această bursă pentru a-mi îndeplini un vis, cel de a învăța limba germană. Respectiv, îi vor investi în studierea unei limbi străine de la 0”, a spus Corina Sîrbu, studentă la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”. 

Distracțiile sunt și ele o prioritate pentru tineri, iar unii au menționat că pe lângă studii, vor aloca o sumă de bani și distracțiilor.

DSC_8503

„Sunt mândru de mine și nu am crezut că voi fi printre finaliști. Jumătate din bursa mea va fi cheltuită pe cărți, îmi voi procura cărțile pe care înainte nu mi le puteam permitea, întrucât erau prea scumpe, iar o altă jumătate va fi alocată distracțiilor. Până la urmă suntem tineri și avem nevoie de distracții, să creăm amintiri pentru viitor”, a relatat Ștefan Botnari, masterant la Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

DSC_1554

Amintim că, programul „Burse de merit” a fost lansat în anul 1996 la inițiativa fundației Soros-Moldova pentru a încuraja performanțele academice, iar pe parcursul celor 23 de ediții peste 5700 studenți au participat la concurs, dintre care 1500 au fost premiați.

DSC_1557

DSC_8379
DSC_8442
DSC_1548
DSC_8520DSC_8553
DSC_8425

Lista celor 50 de finaliști o puteți găsi pe site-ul diez.md.

 

Autoare: Iulia Vrabie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente