În acest an la Universitatea de Stat din Moldova au fost premiați 60 de studenți din cele 12 facultăți ale instituției de învățămând superior, oferindu-le titlul de „Șef/ă de promoție”. Ceremonia de premiere a avut loc la 15 mai 2019.

Din cei 60 de studenți, cea mai mare medie o are absolventa specialității Finanțe și Bănci, Irina Rachieru, care a reușit să aibă nota medie pentru trei ani de studii – 9,99. Echipa #diez a decis să cunoască mai multe despre Irina, și cum a reușit tânăra această performanță.

Vedeți aici lista tuturor celor 60 de șefi și șefe de promoție.

De ce Finanțe și Bănci?

rachierue

„Din păcate nu sună prea original, dar inițial specialitatea Finanțe și Bănci m-a ademenit cu gama largă de oportunități de angajare pe care le oferă aceasta după absolvire. Ulterior m-am îndrăgostit în finanțe, economie și fiecare curs doar îmi trezea curiozitate și ambiție. Am descoperit în mine firea de cercetător, iar profesorii de la USM au reușit să-mi ofere mereu noi provocări. Chiar din primul curs mi-am pus scopul să devin un adevărat „specialist în finanțe” așa cum va fi menționat și in diploma noastră de licență și nu am regretat nici o dată alegerea făcută”, spune Irina.

„La început, trei ani de universitate îmi păreau o veșnicie, însă acum realizez cât de repede, dar și frumos au trecut. Recunosc am întâmpinat multe greutăți, dar fiecare din ele, odată depășită, m-a făcut să am mai multă încredere în mine. Am avut parte de profesori foarte înțelegători, unii poate mai puțin, toți însă și-au adus aportul la succesul meu. Mă bucur și acum de susținerea colegilor mei din grupa FB1603, împreună cu ei am trait trei ani productivi de universitate”,  mai adaugă Irina.

Media 9,99. Unde a apărut acel 9 care a stricat media de 10.00

rachierub

„La final am ajuns cu media 9.99 și pentru mine acest rezultat este foarte simbolic, îmi aduce aminte de mitul despre „călcâiul lui Ahile”. O notă de 9 la un examen la final de curs (Bazele Managementului Financiar), iată care este cauza și țin minte chiar și obiectul. Aceasta întâmplare nu m-a descurajat deloc, dimpotrivă a fost încă un impuls pentru mine, chiar dacă presupun că cauza era una principială”, se destăinuie Irina!

Box și Game of Thrones

rachierua

„Întrebarea despre hobby-uri era cea pe care o așteptam, deoarece majoritatea au impresia că cei care obțin note mari ar fi limitați în socializări sau își petrec tot timpul în cărți. Nu este așa! În anii de universitate am reușit să fac cursuri de antrenor de fitness la Universitatea de Educație Fizică și Sport, ulterior m-am angajat la o sală din Orhei și mai frecventez antrenamente de box. Astfel, un mare hobby al meu este sportul și alimentația corectă. De curând, am absolvit cursuri de engleza la Acord School, iar acum studiez limba norvegiană. Un om de succes trebuie să fie multi-lateral dezvoltat, la sigur.

O altă pasiune de a mea sunt filmele și serialele de calitate. În prezent, urmăresc serialele: Bones, Once Upon a Tine și inevitabil Game of Thrones. Recent am rămas profund impresionată de filmele: Wander, Instant Family și Bohemian Rapsody”, ne spune Irina.

Orhei – Chișinău

rachieruc

„În toți cei trei ani de facultate am făcut naveta Orhei-Chișinău. Practic aveam o viață dublă. În Chișinău îmi făceam studiile, iar în Orhei erau părinții, prietenii și serviciul. Din anul doi de universitate lucrez ca antrenor de fitness la sală, iar mai recent sunt angajată în secția logistică S.R.L. „Orhei-Vit”, prima mea experiență în domeniu.

Cum te simți să fii cea mai bună din generația ta de la USM?

rachierud

„Este o onoare pentru mine să am cea mai mare medie din promoția 2019 a USM, iar la Gala de premiere am trăit emoții de nedescris. Recunosc, am mai fost o dată într-o asemenea poziție, cu cea mai mare medie dintre absolvenții liceului Ion Luca Caragiale din Orhei, promoția 2016 (media la BAC – 9.00, media din liceu – 9,96). Vă asigur, cu atâtea emoții câte sunt în sufletul unui absolvent fruntaș, poți inunda o țară!”, conchide Irina.