Clădirea Spitalului Clinic Municipal de Copii nr. 1 va fi termoizolată în totalitate

Spitalul-clinic-nr.-1

Lucrările asupra Clădirii Spitalului Clinic Municipal de Copii nr. 1 urmează să se încheie până în luna august, în prezent acestea fiind realizate în proporție de 20 la sută. De asemenea, instituţia va fi dotată cu 44 de panouri solare, lucru care va genera economii considerabile, de până la 6,6 milioane de lei.

Sunt folosite materiale la termoizolarea faţadelor şi acoperişului, vată minerală cu grosimea 100, vată bazaltică, acoperişul va fi şi el termoizolat şi cu vată şi cu membrană germană, o tehnologie nouă care va servi pe un termen mai îndelungat“, a spus inginerul, Alexei Goncearenco.

Despre lucrările ce se află în proces a vorbit și primarul interimar Ruslan Codreanu.

După ce va fi reparat acoperişul şi izolat, va fi instalată o baterie solară. Ceea ce per ansamblu o să permită o economie”a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

După renovare, cheltuielile pentru apa caldă şi energie electrică se vor reduce cu 60 la sută.

În perioada rece a anului este destul de frig dacă întârziem cu căldura. Şi a doua problemă a fost aprovizionarea cu apă caldă tot anul împrejur care ne dau bătăi de cap în aspectul financiar”a spus directorul Spitalului municipal pentru Copii nr.1, Ştefan Calancea.

Menționăm că din cele 6,6 milioane de lei necesare pentru lucrări, 1,6 milioane au fost oferite din bugetul municipal, restul reprezintă un grant oferit de Fondul de Eficienţă Energetică.

Informații preluate de pe site-ul alocapitala.md.

Autoare: Iulia Vrabie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente