Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook după ce un antreprenor a vărsat mai mulți litri de lapte în fața Primăriei. Edilul a spus că toți sunt egali și regulile sunt aceleași pentru toți.

„În perioada 2016–2018, compania BioMilk a activat în Chișinău fără niciun document. Nu avea autorizație nici din partea Primăriei, nici din partea ANSA. În 2018 am mers în întâmpinarea acestui agent economic și l-am ajutat oferindu-i scheme de amplasare provizorii. Perioada oferită acestei companii a fost suficientă pentru a identifica spații de chirie de rând cu ceilalți agenți economici și a se conforma regulilor”, a scris Ruslan Codreanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„S-a mai mințit că ar fi autorizați de către ANSA să comercializeze produsele din mașini. Este autorizație doar pentru activitatea fermei și mai este o autorizație de transportare a mărfii cu acest tip de mașini, dar doar pentru un singur automobil. Nu au acte pentru a-și vinde produsele din automobil”, a mai menționat acesta.

Amintim că, un producător de lapte a vărsat mai mulți litri de lapte pe trotuarul din fața Primăriei în semn  de protest față de decizia lui Ruslan Codreanu de a interzice vânzarea neautorizată a laptelui pe străzile orașului.