(video) Alfabetul media pentru TINEri. Cum depistezi site-urile false care îți cer datele bancare

Безымянный

Ce timpuri trăim! Acum, poți să achiți servicii comunale online, nu mai trebuie să stai în rând să achiți o amendă, mai mult, poți chiar să-ți comanzi adidașii de la compania preferată fără ca să ieși din casă! What a time to be alive, însă nu totul e atât de simplu.

O dată cu dezvoltarea tehnologiilor, s-au dezvoltat și schemele de escrocherie! Astfel, puteți cădea în capcana unor siteu-ri fake. De accea trebuie să fiți atenți pe ce site-uri introduceți datele voastre bancare sau personale. Nu vă lăsați păcăliți de bilete de avion cu 10 lei, sau bijuterii de lux cu 30 de lei!

De regulă aceste site-uri au adrese asemănătoare cu portalurile oficiale, și ușor te induc în eroare. Puneți la îndoială orice adresă și căutați site-ul official al companiei. Pentru asta ne ajută nenea google. Iar dacă aveții dubii, mai bine căutați recenzii pe site. Un portal care se respectă, neapărat are și căsuța de feedback. Fiți atenți, o dată ce ați introdus datele bancare pe un site fake, urmările ar putea fi grave.

Voi ce tehnici folosiți pentru verificarea unui site?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente